Judecatorul Danilet, precizari taioase privind-o pe Dana Garbovan: „NU este reprezentantul judecatorilor. Si-a pierdut sustinerea multor membri ai UNJR”

news

Judecatorul Cristi Danilet tine sa precizeze ca judecatoarea Dana Garbovan, prezentata insistent de catre lideri¬†ai PSD-ALDE drept „reprezentanta a judecatorilor”, nu este nici pe departe „sefa judecatorilor sau reprezentantul judecatorilor”. Mai mult, foarte multi judecatori s-au retras din ONG-ul condus de Garbovan ca urmare a pozitiilor exprimate de aceasta.

„Ca urmare a unor intrebari repetate pe care le-am primit cu privire la sustinerile pe care le face doamna judecator Dana Garbovan, aduc urmatoarele lamuriri:

Doamna Garbovan nu este sefa judecatorilor sau reprezentantul judecatorilor, asa cum este prezentata de o parte a presei. Ea este presedintele unei asociatii neguvernamentale intitulata ‘Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR)’ a carei componenta si al carei numar de membri este necunoscut (acum vreo trei ani numarul membrilor era sub 100 si toti erau judecatori).

Ca urmare a pozitiilor publice repetate indreptate impotriva unor institutii ale statului si a unor categorii de magistrati, doamna Garbovan si-a pierdut sustinerea din partea multor membri si a unor simpatizanti nemembri.

Personal nu mai fac parte din UNJR (am fost in echipa care a decis infiintarea ei si am fost purtator de cuvant al acesteia in urma cu cativa ani), iar pozitiile doamnei Garbovan nu au nicio legatura cu interesele mele si ale celorlalti judecatori – nici macar a celor clujeni, in randul carora isi desfasoara activitatea – in raport cu proiectele vizand legile justitiei: noi ne-am exprimat clar in adunarile generale, optand pentru respingerea lor in totalitate.

Numarul magistratilor din justitie este de 7000, iar singurul reprezentant oficial al tuturor acestora este CSM. Pozitiile unor ONG-uri de magistrati care sunt contrare celor ale adunarilor generale ale instantelor si parchetelor reprezinta o anomalie de sistem menita sa genereze confuzii si neincredere in Justitie”, scrie Cristi Danilet pe Facebook.

ONG-ul condus de Dana Garbovan, Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR), este singurul care a fost acceptat la dezbaterile din Comisia Iordache. De altfel, propunerea prin care presedintele tarii este eliminat din procedura de confirmare a numirii magistratilor ii apartine Danei Garbovan.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: