Judecatorul Danilet scoate in evidenta fatarnicia PSD-ALDE in cazul numirii judecatorilor CCR: „Negocieri in privat”

news

Judecatorul Cristi Danilet de la Tribunalul Cluj, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a reactionat dupa ce Partidul Social Democrat (PSD) i-a propus pentru postul de judecator la Curtea Constitutionala (CCR) pe judecatorul Cristian Deliorga de la Curtea de Apel Constanta si procurorul Gheorghe Stan, seful Sectiei de investigare a infractiunilor din Justitie (SIIJ).

Judecatorul Crist Danilet arata intr-o postare pe Facebook ca un membru CSM, judecator, a fost propus, in 2015, de un partid Parlamentului ca judecator CCR, dar propunerea a fost respinsa.

Este vorba de judecatorul Monalisa Neagoe, propunerea PNL pentru locul eliberat de Toni Grebla. Parlamentarii l-au ales insa pentru aceasta functie pe Attila Varga, propunerea UDMR. „Mi se pare in neregula ca unii magistrati figureaza pe listele unor partide politice pentru a ocupa functii in statul roman”, arata Danilet.

Magistratul spune ca a ridicat aceasta problema in 2015, in cadrul CSM, dar ca i s-a raspuns ca aceste functii se ocupa prin propuneri facute de organisme politice

„Adica noi, ca membri CSM care – chipurile – trebuia sa aparam justitia de politic, ajunsesem sa aflam de la TV ca membri ai nostri sunt recrutati de partide. Sunt convins ca la fel este si cu privire la cei doi magistrati din acest an: CSM nu a stiut nimic”, explica Danilet.

Judecatorul afirma ca, daca un magistrat ar avea in sala de judecata un pix cu insemnele unui partid, ar fi vazut intrand in sediul unui partid politic sau ar lua masa cu un politician, ar fi mari discutii.

„Dar daca un magistrat apare pe lista unui partid, ne facem ca nu e nimic, de parca a ajuns acolo fara discutii prealabile. Or, cat timp despre acele discutii nu exista informatii publice, inseamna ca ele au avut loc in privat, cu propuneri si negocieri politice, aspecte care exced eticii asteptate de la un magistrat”, conchide Danilet.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: