Judecatorul Danilet, solicitare ucigatoare: „Spre deosebire de domnul ministru al justitiei, eu – ca om al legii – nu frecventez astfel de medii de infractori”

news

Judecatorul Cristi Danilet ii solicita ministrului Justitiei sa isi respecte promisiunea si sa faca public raportul pe baza caruia a solicitat revocarea din functie a Laurei Codruta Kovesi. El il ironizeaza pe Tudorel Toader, caruia ii place sa frecventeze televiziuni patronate de penali.

„Uite raportul! Nu e raportul?! Are cineva raportul care trebuia sa fie de aseara pe site-ul MJ inca inaccesibil dupa 12 ore? Sau il vom gasi ‘in exclusivitate’ ori ‘pe surse’ pe vreun site sponsorizat de infractori sau la vreo televiziune patronata de vreun condamnat penal? Nu de alta dar, spre deosebire de domnul ministru al justitiei, eu – ca om al legii – nu frecventez astel de medii si s-ar putea sa raman neinformat. Evident, magistratii sunt ultimii care afla despre deciziile cu privire la carierele lor decise de oamenii politici.

PS. Sugerez: trimiterea materialului prin mail catre toate unitatile de parchet, instante si mass-media; oferirea de stickuri continand materialul catre jurnalistii care asteapta la poarta; postarea lui pe un site alternativ, de exemplu al Ministerului Public sau al CSM. Pentru ca…puteti, nu?!”, a scris Danilet pe Facebook.

Ulterior, el a tinut sa mentioneze ca „singura autoritate a statului care gestioneaza cariera magistratilor este CSM”.

„Anul trecut s-au facut doua controale la PICCJ si DNA. Activitatea a fost considerata de o institutie constitutionala – CSM – ca fiind una eficienta. Hotararile CSM de aprobare a acestor rapoarte sunt publice si neinfirmate de vreo alta autoritate a statului. Cine cere decapitarea acestor unitati de parchet trebuie sa aiba motive noi, neavute in vedere de aceste rapoarte. Respectivele motive noi trebuie verificate de CSM in momentul acordarii avizului la propunerea de revocare.

Singura autoritate a statului care gestioneaza cariera magistratilor este CSM – acesta e rostul pentru care a fost creat. Orice intruziune a politicului este inacceptabila. De aceea, implicarea unor institutii politice in numirea sau revocarea magistratilor trebuie sa tina seama de avizul CSM. Altfel, se numeste imixtiune a politicului in magistratura!”, a mai scris Danilet.

Site-ul Ministerului Justitiei, blocat joi seara, dupa anuntul ministrului Justitiei, Tudorel Toader, privind declansarea procedurii de revocare din functie a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, este indisponibil si vineri dimineata, la mai bine de 12 ore de la anuntul ministrului. Tudorel Toader, care a prezentat un raport de 36 de pagini, ce cuprinde 20 de „categorii de acte si fapte” – acuzatii la adresa sefei DNA – spunea ca documentul va fi publicat pe site-ul institutiei, el motivandu-si astfel refuzul de a aduce clarificari si de a raspunde intrebarilor jurnalistilor prezenti la conferinta de presa care a durat 80 de minute.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: