politica

Judetele cu cea mai mica rata de promovare la Bac: Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Ilfov

Judetele din sudul Romaniei sunt cele in care rata de promovare a bacalaureatului a fost cea mai mica, arata o statistica bazata pe rezultalele prezentate de Ministerul Educatiei. Ilfovul a avut cea mai mica rata (41,6%) in timp ce cea mai mare s-a inregistrat la Galati (82,8%).

Sub rata medie de promovare la nivel national (67,8%) s-au clasat judetele: Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Ilfov, Mehedinti, Caras Severin si Harghita.

Rata de promovare la Bacalaureat 2021 este de 67,8%, in crestere cu aproape 5% fata de aceeasi etapa a BAC-ului de anul trecut, anunta intr-un comunicat Ministerul Educatiei, dupa afisarea rezultatelor la Bacalaureat 2021.

„Rata cumulata de promovare (inainte de contestatii) este de 67,8%, in crestere cu aproape 5% fata de aceeasi etapa de afisare din sesiunea iunie-iulie a anului trecut: 62,9%). Pentru promotia curenta, rata de promovare este 73,9% (un plus de 2,5%, comparativ cu aceeasi etapa din sesiunea iunie-iulie 2020: 71,4%), iar pentru promotiile anterioare, 27,6% (o majorare de 2,6%, comparativ cu sesiunea iunie-iulie 2020: 25%).

Au promovat 86.120 de candidati, dintr-un total de 126.999 de candidati prezenti (110.358 de candidati prezenti provin din promotia curenta, respectiv 16.641 de candidati prezenti din promotiile anterioare)”, se spune in comunicat.

Anul acesta, 112 candidati au obtinut media 10.

Numarul de candidati inscrisi in acest an este cu peste 22.000 de candidati mai mic decat numarul celor inscrisi anul trecut.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Barbatul care a atentat la viata premierului slovac Fico este poet, membru al Uniunii Scriitorilor din Slovacia. El are 71 de ani

Presa slovaca a relatat ca atacatorul care a tras cinci gloante asupra premierului Robert Fico…

O oră ago

Experiment Airbus: Aeronava jumatate avion, jumatate elicopter

Airbus Helicopters a prezentat, miercuri o aeronava experimentala, jumatate avion si jumatate elicopter, in cautarea…

2 ore ago

Momentul in care Robert Fico este impuscat in plina strada, surprins intr-o filmare cu telefonul – VIDEO

Momentele socante in care premierul Robert Fico a fost impuscat la Handlova, dupa o sedinta…

O oră ago

Greva in curtea in curtea lui Ciolacu. Angajatii guvernului intra in greva de vineri, nemultumiti ca nu li se maresc salariile cu 30%

Liderul de sindicat al functionarilor din cadrul Guvernului anunta ca acestia vor intra in greva…

4 ore ago

Atlantic Council si SNSPA au organizat dezbaterea “Security and stability for the Black Sea region”

Miercuri, 15 mai 2024, Atlantic Council si Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA)…

O oră ago