Jumatate de Bucuresti nu are deloc caldura. USR dezvaluie: ”Gabriela Firea minte de ingheata apele!”

politica

USR Bucuresti o acuza pe primarul Capitalei Gabriela Firea ca ”minte de ingheata apele” atunci cand acuza un sabotaj dupa ce parti mari din Sectoarele 2 si 3 au ramas din nou fara caldura si apa calda. USR sustine ca situatia este determinata de faptul ca reparatiile pe un tronson aflat la iesirea din CET Sud s-au facut in proportie de doar 18,75%.

”Gabriela Firea minte de ingheata apele! Parti mari din Sectoarele 2 si 3 au ramas din nou fara caldura si apa calda, la fel ca in decembrie 2018. De ce? Simplu. Pentru ca reparatiile pe tronsonul Bobocica, aflat la iesirea din CET Sud, s-au facut in proportie de doar 18,75%, asa cum ne arata un raport al Primariei Generale”, sustine USR Bucuresti.

Concluzia USR este ca ”Gabriela Firea acuza sabotaje inchipuite, dar de fapt e vorba doar de minciunile ei care ies la iveala”.

USR o acuza pe Firea ca a minti si in august 2019, cand declara ca a reabilitat 30 de km de retea de transport primara.

”A reabilitat doar 680 de metri, acesta este adevarul”, afirma USR.

Primarul municipiului Bucuresti, Gabriela Firea, spune ca va depune plangere penala pentru sabotarea sistemului de termoficare, precizand ca s-a produs o avarie dupa ce a fost livrat agentul termic la o temperatura cu 20 de grade mai mult decat trebuia. Firea a mai afirmat ca acest sabotaj se produce la doua zile dupa ce ministrul liberal al Economiei a declarat ca ca lucreaza la o lege prin care Primariei Capitalei sa i se interzica plata subventiei pentru agentul termic, cu exceptia unui numar mic de persoane.

Compania Municipala Termoenergetica Bucuresti (CMTEB) a anuntat ca, in urma unor manevre efectuate de CET SUD, apartinand Elcen – entitate aflata in subordinea Ministerului Economiei, manevre ce au constat in modificarea debitului ce a determinat cresterea brusca a temperaturii agentului termic solicitat cu aproape 20 de grade. Au fost inregistrate fluctuatii de presiune in sistemul de termoficare, care au produs o avarie la reteaua primara ce alimenteaza Sectoarele 2 si 3 din Municipiul Bucuresti.

CMTEB a precizat ca din aceata cauza nu pot fi furnizate apa calda si caldura catre clientii din punctele termice din zonele respective.

Mai mult despre:


Comentarii: