externe

Jumatate dintre pasagerii unor zboruri China-Italia au fost testati pozitiv pentru Covid. China ridica restrictiile de calatorie, iar rezervarile internationale de bilete au explodat

Mai mult de jumatate dintre pasagerii unui zbor din China catre Italia au fost testati pozitiv pentru COVID-19, in timp ce China se pregateste sa-si deschida granitele in ciuda cresterii uriase a numarului infectiilor, informeaza Sky News.

Doua zboruri catre Milano au fost printre primele care au avut pasagerii supusi unor noi teste obligatorii impuse calatorilor chinezi. Potrivit autoritatilor, la primul zbor, din 92 de pasageri, 35 (38%) au fost pozitivi, iar la al doilea, din 120 de pasageri, 62 (52%) au fost gasiti pozitivi.

Anuntul Beijingului inseamna ca milioane de chinezi ar putea pleca in strainatate luna viitoare pentru a sarbatori Anul Nou Lunar. Platformele de servicii turistice Trip.com si Qunar au declarat ca rezervarile internationale de bilete si cautarile de informatii despre vize pe site-urile lor au crescut de cinci pana la opt ori dupa anunt. Destinatiile de top au inclus Japonia, Thailanda, Coreea de Sud, Statele Unite, Marea Britanie si Australia.

In ceea ce ar fi o repetitie a anului 2020, exista ingrijorari ca turistii ar putea raspandi coronavirusul la nivel international, pe masura ce numarul de infectii creste in tara.

Regulile care au inchis milioane de oameni in casele lor au mentinut rata de infectie a Chinei scazuta, dar au alimentat demonstratiile publice si au oprit cresterea economica.

China a incetat sa mai elibereze vizele strainilor si pasapoartele propriilor cetateni la inceputul pandemiei, insa Administratia Nationala pentru Imigrari a declarat ca va incepe sa primeasca cererile de pasapoarte pentru turisti pentru a pleca in strainatate pe 8 ianuarie. De asemenea, turistii si oamenii de afaceri vor primi din nou aprobarea de a calatori la Hong Kong, un teritoriu chinez cu propriile controale la frontiera.

Intre timp, Hong Kong a renuntat la toate masurile de distantare sociala, cu exceptia regulii obligatorii a purtarii mastii.
Potrivit sefului executivului din Hong Kong, John Lee, contactii directi ai pacientilor cu COVID-19 nu vor intra in carantina, iar in locurile publice vor fi permise adunarile. Turistii straini ajunsi in Hong Kong nu vor mai fi nevoiti sa faca test PCR obligatoriu, iar dovada de vaccinare, necesara pentru a intra in majoritatea localuri, nu va mai fi necesara.

Ridicarea masurilor va intra in vigoare din 29 decembrie.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Statele membre NATO iau in considerare trimiterea de instructori militari in Ucraina

Unele state membre NATO discuta posibilitatea de a trimite instructori sau contractori militari in Ucraina…

40 de secunde ago

Rares Bogdan considera ca alegerile de la Bucuresti se vor castiga cu sub 30% din voturi

Rares Bogdan, prim-vicepresedinte si europarlamentar PNL a declarat, intr-o emisiune gazduita de publicatia online ziare.com,…

15 minute ago

America va avea un nou 6 ianuarie? Donald Trump si aliatii sai se pregatesc deja sa conteste o eventuala infrangere la alegerile din noiembrie

Donald Trump si aliatii sai pregatesc terenul pentru a contesta o eventuala infrangere in noiembrie,…

31 de minute ago

Directorul uneia dintre cele mai temute inchisori din Columbia, asasinat dupa ce fusese amenintat cu moartea de catre detinuti

Directorul inchisorii La Modelo, una dintre principalele unitati penitenciare din Columbia, a fost asasinat joi…

45 de minute ago

Traficant de droguri roman, arestat in Spania, odata cu „cea mai mare captura de metamfetamina din istoria tarii”

Politia spaniola a declarat joi ca a confiscat 1,8 tone de metamfetamina de cristal pe…

O oră ago