Juncker, anuntul mult asteptat de romani. Cand vom intra in Schengen si cand va scapa Romania de MCV

politica

Presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a anuntat, joi, la Bucuresti, ca MCV va fi anulat pana in anul 2019.

„Pana in 2019 Mecanismul de Cooperare si Verificare trebuie sa fie anulat. Nu putem sa conducem sub impresia ca suntem verificati.

As vrea ca pana atunci Romania sa faca parte din spatiul Schengen. Romania indeplineste toate criteriile pentru a face parte din spatiul Schengen”, a declarat Juncker dupa intalnirea cu presedintele Iohannis.

„Romanii trebuie sa fie mandri de parcursul lor european, iar noi ne-am ne-am imbogatit prin prezenta Romaniei in UE. Romania este o mare natiune”, a adaugat presedintele Comisiei Europene.

Presedintele Klaus Iohannis a aratat ca Romania doreste sa isi imprime in mod semnificativ viziunea sa profund pro-europeana in cadrul reflectiei privind viitorul UE si a reiterat pozitia de principiu a tarii noastre potrivit careia numai o Uniune puternica, unita, solidara, incluziva si mai aproape de cetatenii sai este raspunsul pentru viitorul proiectului european.

Seful statului a reiterat angajamentul ferm al Romaniei de a se implica in consolidarea proiectului european. In acest sens, el a mentionat ca exercitarea presedintiei Consiliului Uniunii Europene de catre tara noastra, in primul semestru din 2019, va reprezenta o mare oportunitate de a avea un rol important in configurarea viitorului Europei.

„Presedintele Romaniei s-a pozitionat ferm impotriva unei Uniuni cu mai multe viteze sau a cercurilor concentrice, argumentand ca astfel de formule nu ar contribui la consolidarea proiectului european, ci la fragmentarea acestuia”, arata Administratia Prezidentiala.

Seful statului a subliniat importanta unei mai bune comunicari la nivel european a realizarilor fundamentale ale Uniunii, a avantajelor de a face parte din marea familie europeana, pentru a contracara fortele eurosceptice.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: