Juncker o refuza pe Dancila, nu accepta ca Ioan Mircea Pascu sa devina noul comisar european din partea Romaniei

politica

Presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a anuntat-o inca de acum doua saptamani pe Viorica Dancila, in scris, ca nu este de acord ca statele membre sa desemneze comisari intermediari. CEX al PSD a decis, insa, vineri, sa il propuna pe Ioan Mircea Pascu in locul Corinei Cretu.

Presedintele Comisiei Europene a afirmat public, in 2 iunie, intr-un interviu pentru BILD am Sonntag, ca acei comisari care au fost alesi in 26 mai europarlamentari nu trebuie sa fie inlocuiti in cele patru luni care mai raman din mandat, pentru ca asta ar angaja anumite costuri, a precizat un purtator de cuvant al CE, pentru Ziare.com,  dupa anuntul lui Dancila.

Presedintele Juncker a anuntat, de altfel, Consiliul European din 28 mai si a facut aceasta propunere in baza Art. 246 din Tratatul de functionare a UE.

Mai mult, Juncker i-a si scris lui Dancila, in 13 iunie, si a informat-o asupra acestei decizii.

O informatie similara prezinta si Alin Cristian Mituta, fost sef de cabinet al premierului Dacian Ciolos.

Fostul europarlamentar Mircea Pascu este sustinut pentru functia de comisar european interimar, a anuntat, vineri, premierul Viorica Dancila la finalul sedintei Comitetului Executiv National al PSD.

„Am considerat ca este un om cu experienta”, a spus liderul PSD explicand ca, in prezent, postul de comisar pentru politici regionale a ramas liber.

„Este un portofoliu important si Romania trebuie sa fie reprezentata”, a punctat Dancila.

Ea a afirmat ca sustinerea PSD pentru Pascu a fost unanima.

„Am supus la vot aceasta optiune, am avut in unanimitate votul colegilor din Comitetul Executiv National si am venit si cu o propunere. In eventualitatea in care aceasta propunere a noastra este acceptata de catre Comisia Europeana, propunerea Partidului Social Democrat e Mircea Pascu”, a spus ea.

Viorica Dancila a adaugat ca Pascu „este un om cu experienta, este fostul europarlamentar care a detinut un post foarte important in Parlamentul European – vicepresedinte al Parlamentului European”.

Mai mult despre: ,


Comentarii: