news

Juncker spulbera sperantele PSD-ALDE. Reactie dura fata de amnistie si gratiere in Romania – Video

Presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, si-a manifestat hotarat opozitia fata de intentiile Puterii PSD-ALDE de a adopta o ordonanta sau lege de amnistie si gratiere.

„In aceasta privinta este vorba de respectarea absolut necesara a statului de drept. Europa este facuta si  din compromisuri, dar nu trebuie sa fie compromisuri pe aspectele esentiale. Aceste aspecte esentiale ar fi afectate negativ daca s-ar acorda amnistia, asa cum preconizeaza unii din tara dvs. Ar fi un pas inapoi daca aceasta ar intra in vigoare”, a declarat Jean Claude Juncker, vineri, intr-o conferinta de presa alaturi de Klaus Iohannis.

Intrebat daca disputele pe justitie din Romania vor afecta presedintia Consiliului UE, Iohannis a declarat ca „problemele de politica interna nu trebuie sa afecteze demersurile pe care le facem in cadrul presedintiei Consiliului UE”.

„Discutia pe legile justitiei si pe codurile penale este o discutie complicata care se poarta de doi ani deja. Sper sa existe la toti cei implicati intelepciunea de a duce aceasta discutie spre un final care este conform nu numai cu asteptarile mele, pe care le cunoasteti, ci si cu asteptarile romanilor, ale Comisiei de la Venetia si ale GRECO. Noi nu puten sa construim un sistem de justitie care nu este compatibil cu celelalte sisteme de justitie din Europa. Vom continua aceasta discutie in Romania, nu voi face rabat de la valorile europene.

Aceasta discutie nu imbunatateste imaginea Romaniei, este o problema pe care trebuie sa o avem in vedere. Problemele de politica interna nu trebuie sa afecteze demersurile pe care le facem in cadrul presedintiei Consiliului UE”, a declarat Iohannis.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Surse: Deciziile PSD, candidatii stabiliti pentru Brasov, Bacau, Constanta, Buzau, Sectoarele 2 si 5

Liderii PSD, intruniti in sedinta Consiliului National, au decis cine va reprezenta partidul in competitiile…

2 ore ago

PSD si-a gasit candidat la Constanta: „Am facut bani mai cu bisnita, mai cu camata, mai cu stanga, mai cu dreapta”. Este prietenul interlopului Dinicu (Ferma Dacilor)

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, Horia Constantinescu, a fost desemnat de PSD candidat la…

2 ore ago

Parlamentar roman atacat de hackeri chinezi: „O sa solicit o pozitie a MAE”

Deputatul Catalin Tenita (Reper) anunta ca va solicita MAE sa ia pozitie dupa ce atat…

O oră ago