Jurnalist Bruxelles: PSD plateste firme straine de lobby pentru a-i face reclama Rovanei Plumb. „Campanie prosteasca”

politica

Jurnalistul Dan Alexe, corespondent al postul de radio Europa Libera la Bruxelles, anunta ca a fost contactat de reprezentantul unei firme straine de PR (public relations) pentru a realiza un interviu cu Rovana Plumb, prima pe lista PSD la europarlamentare. Alexe ironizeaza PSD, spunand ca este escrocat de aceasta firma, care ar face treaba „amatoriceasca”.

Alexe afirma ca respectiva firma de lobby i-a luat la rand pe jurnalistii acreditati la Bruxelles in speranta ca va reusi sa o promoveze pe Rova Plumb. Alexe a refuzat oferta.

„Amatorismul PSD in PR politic international… Fiind niste amatori totali cand e vorba de treburile din afara Romaniei, PSD s-au apucat sa plateasca niste firme internationale de lobbying si PR pentru europarlamentare, iar una din aceste firme (tin numele pentru mine, deocamdata) se comporta la randul ei atat de amatoriceste (probabil escrocheaza PSD-ul, luandu-le banii) incat pune, de pilda, un baiat ambitios sa ia la rand jurnalistii acreditati in Bruxelles:

— Buna ziua, domnule jurnalist acreditat Dan Alexe, Ma cheama Dutch Schultz, lucrez pentru firma de lobbying si PR Cutare & Cutare. Clientii nostri PSD ar dori sa o promoveze pe doamna Rovana Plumb, cap de lista in Romania la alegerile europarlamentare. Am vrea sa stim in ce masura ne puteti ajuta sa o promovam si care sunt conditiile dumneavoastra pentru a face un interviu sau altele.

La care tu raspunzi:

— Buna ziua. PSD este doar o retea de politicieni regionali extrem de corupti, cu uriase probleme cu justitia, condusi de sefi incompetenti si —in cazul unora — condamnati penal. Aceasta retea de puscariasi si suspecti anchetati de justitie s-a deghizat sub culorile unui partid politic. Va multumesc pentru interes si oferta.

Raspunzandu-le asta (cum am facut) stii ca nu vei mai auzi nimic de la ei si ca vei vedea, probabil, vreo doua interviuri (platite) cu Rovana Plumb printr-un ziar provincial german sau maltez.

Bun, acum pe mine nu m-a platit nimeni sa le raspund scurt si sarcastic. Intrebarea e, insa, cine plateste pentru o campanie PSD atat de prosteasca si inutila si neindemanateca?”, a scris Alexe pe Facebook.

Mai mult despre: ,

Comentarii: