Jurnalist englez: „Romania se indreapta spre un DEZASTRU total. Se arunca singura in abis”

politica

Stabilit de 16 ani in Romania, la Bucuresti, jurnalistul Craig Turp publica o analiza extrem de critica a campaniei electorale. El priveste cu pesimism spre viitorul Romaniei.

„Primele doua saptamani de campanie pentru alegerile parlamentare din Romania arata ca tara se indrepta spre un dezastru total. Daca nu va exista o participare la vot mai mare decat cea asteptata atunci tara va vota sa se afunde intr-un abis in care ratiunea, gandirea critica si obiectivitatea nu mai exista.

Noaptea trecuta, la o televizune nationala, primarul Bucurestiului, Gabriela Firea, a spus ca viitorul premier al Romaniei trebuie sa fie ‘cineva care nu a fost platit, sponsorizat sau finantat de organizatii straine’. (Ea nu a facut nicio referire la cei care au furat milioane de la statul roman, si nici la cei care au fraudat alegeri, precum liderul partidului din care face parte si ea. Deci putem presupune ca ea nu are nimic cu acestia, cat timp nu au studiat in strainatate).

Acesta este nivelul dezbaterii inainte de alegeri. Saracia, cei care dorm in strada, coruptia, sistemul de sanatate in colaps, lipsa infrastructurii nu primesc nicio atentie. In schimb, totul este despre George Soros si tentativa sa de a transforma Romania intr-o colonie.

(…) Nu avem nicio idee ce s-a intamplat, dar nu este exagerat sa spunem ca Romania a cazut intr-o isterie totala legata de Soros. Stimulati de presa nationalista (se disting Antena 3, Romania TV si Realitatea) politicieni de pe tot spectrul politic au adoptat un discurs anti-strainice ameninta sa traga tara inapoi.

Soros, baronul Rothschild, iluminatii, francmasonii, corporatiile globale, Uniunea Europeana, zombii, migrantii, chiar si insusi diavolul si-au atintit privirile lacome asupra Romaniei. Acesti oameni vor sa transforme Romania intr-o colonie in care milioane de sclavi muncesc pentru straini (care sunt probabil si gay). Doar PSD (si asociatii: ALDE, PRU, ANR) poate salva tara de strainii diabolici si pot sa faca Romania mareata din nou. (Trebuie spus ca nici PMP si PNL nu sunt de loc timide in a juca pe cartea nationalista).

Cel mai deprimant este ca un astfel de discurs are public. Suntem oameni care cred sincer in aceste lucruri. Priviti doar ce comentarii sunt pe pagina de Facebook a lui Victor Ponta.

Cine sunt mai exact acesti oameni care au pierdut orice contact cu ratiunea?

Ce mai usor este sa spui ca sunt ‘pensionarii si cei care traiesc din ajutoare sociale’, adica electoratul PSD. Este departe de adevar, altfel PSD ar avea 20%, nu 40%.

Nu, PSD beneficiaza de sustinerea a inca trei categorii importante ale societatii:

1. Functionarii publici

Zeci de mii de functionari publici se fac ca lucreaza. Ganditi-va la cei care lucreaza la Posta, in administratia financiara si in cea locala: aici sunt o multime de oameni care fac foarte, foarte putin in schimbul salariilor pe care le primesc in fiecare luna de la stat. Tematori in fata oricarei reforme adevarate care le-ar putea zgudui job-urile, ei voteaza cu partidul care le serveste cel mai bine interesele. Acesta este PSD, care a ramas la fel de lipsit de interes fata de reforma ca si acum 25 de ani.

2. Analfabetii functionali

Peste 40% din populatia Romaniei este formata din asa-numitii ‘analfabeti functionali’. Ei pot sa citeasca, sa scrie si sa isi indeplineasca indatoririle zilnice insa deseori nu inteleg ce citesc. Acestia sunt genul de oameni care sunt atrasi usor de teoriile conspirationiste care circula pe Facebook si de populismul politicienilor.

3. Extrema dreapta

Ni s-a spus deseori ca nu sunt partide extremiste de dreapta in Romania. Este o prostie totala. Intre partidele care participa la alegeri sunt doua cu aceasta eticheta: PRU si Alianta Nationala pentru Romania. Acestea se lupta pe electoratul care a votat odata pentru PRM. Oamenii acestia cred ca dacii au construit piramidele si au descoperit America. PSD face curte acestui tip de electorat cu mesajele lansate impotriva strainilor.

Va place sau nu, PSD, sustinut de pensionari si de vatre cele trei grupuri de votanti, va castiga alegerile. Va fi si poi tot Soros de vina ca in tara nu va curge lapte si miere?”, a scris jurnalistul britanic pe Bucharest Life.

Craig Turp traieste in Romania de 16 ani, este Editor-in-chief la In Your Pocket City Guides si autorul blogului Bucharest Life.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: