Jurnalist pro-DNA de la TVR, vanat de conducerea postului. Este pedepsit dupa ce a publicat o lista cu 675 de politicieni pe care Iordache ii scapa de incompatibilitati

news

Conducerea TVR i-a interzis jurnalistului Alex Costache, care a fost deseori injurat de realizatorii postului Antena 3 pentru atitudinea sa pro-justitie, sa mai colaboreze cu site-ul Romania Curata, unde publica dezvaluiri deranjante pentru liderii PSD.

Decizia conducerii TVR este mascata de intreruperea colaborarilor externe pentru angajatii postului. Iata decizia, citata de Pagina de Media:

„Alexandru Costache. Nu se aproba solicitarea domnului Alexandru Costache de a realizeze voluntar 3 interviuri cu personalitati din Justitie pentru proiectul civic Once Upon a Time in Romania.

Alexandru Costache. Nu se aproba colaborarea domnului Costache Puiu Alexandru, jurnalist (S) in cadrul Directiei Stiri, cu site-ul www.romaniacurata.ro, in calitate de redactor”, au decis sefii TVR.

In ultimul articol publicat de Costache pe site-ul Romania Curata era prezentata o lista cu 675 de politicieni pe care legile lui Florin Iordache „ii curata de incompatibilitati”.

„Proiectul celebrului Florin Iordache de la PSD zis ‘Alta intrebare’ de modificare a legii ANI ar putea avea efecte devastatoare asupra cazuisticii ANI, avertizeaza agentia intr-un raspuns pentru Romania Curata. Practic, toate cazurile ANI – acolo unde nu s-a ajuns deja la sentinte definitive sau la aplicarea de sanctiuni – ar putea fi anulate. E vorba de 675 de cazuri de parlamentari, primari, presedinti de consilii judetene si consilieri”, a scris Costache pe Romania Curata.

De acum incolo nu mai are voie sa publice astfel de articole.

Jurnalistul Mircea Marian afirma ca aceasta decizie a TVR este dovada ca „PSD vrea un control strict al informatiei”.

„Conducerea TVR n-a avut nimic de zis la seria de penali intervievati de rebutul A3 pe postul public, dar ii interzice lui Alex Costache sa mai colaboreze cu site-ul Romania Curata, unde aducea niste informatii excelente. Plus: nu i s-a aprobat lui Alex Costache nici cererea sa realizeze o serie de interviuri cu ‘personalitati din Justitie’, pe care le facea voluntar pentru un proiect denumit ‘Once upon time in Romani’.

Decizie semnata de Doina Gradea, presedinte interimar al TVR. PSD vrea un control strict al informatiei, asta e morala acestei istorii”, a scris Mircea Marian pe Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: