Jurnalist retinut de DNA pentru SANTAJ. Pro TV l-a facut celebru

news

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Tirgu Mures au dispus inceperea urmaririi penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 11 aprilie 2016, a suspectului Tanasa Julien, jurnalist, cu privire la savarsirea infractiunii de santaj. Jurnalistul a fost prezentat in mai multe emisiuni la Pro TV si TVR ca „cel mai celebru detectiv particular din Ardeal”.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In cursul lunii martie 2016, unui viitor candidat la primaria unei comune din judetul Mures (denuntator in cauza), i s-a propus printr-un intermediar, ajutorul unui jurnalist pentru a castiga alegerile locale din anul in curs, lucru cu care viitorul candidat a fost de acord.

Astfel, la data de 24 martie 2016, intr-un restaurant din Ludus, denuntatorul s-a intalnit cu suspectul Tanasa Julien pe care l-a recunoscut ca fiind acelasi jurnalist care, in urma cu 4 ani, l-a denigrat in publicatia sa, avantajandu-l si favorizandu-l pe contracandidat sa castige acele alegeri. Suspectul i-a dat de inteles ca, pentru ajutorul dat atunci contracandidatului ar fi primit bani, insa nu a precizat ce suma primise de la persoana respectiva.

In acelasi context, pentru a-i face acelasi serviciu,suspectul Tanasa Julien i-a cerut denuntatorului suma totala de 3.500 euro, asigurandu-l totodata ca va castiga fara dubiu alegerile cu ajutorul actiunilor sale pe care le va indrepta impotriva celui pe care-l ajutase sa devina primar in urma cu 4 ani.

In continuare, suspectul Tanasa Julien i-a mai spus denuntatorului ca, in urma cu 4 ani, procedase in aceeasi maniera si cu alti candidati la functiile de primar din alte trei comune.

Ulterior, la inceputul lunii aprilie 2016, jurnalistul i-a transmis denuntatorului ca, in cazul in care nu ii va aduce suma de bani, redusa in urma negocierilor la 2.500 euro, va stabili o intelegere cu contracandidatul sau si va avea grija din nou ca acesta sa castige alegerile locale. De asemenea, denuntatorul urma sa fie denigrat din nou in publicatia electorala ce urma a fi difuzata in comuna respectiva, prin prezentarea unor fapte neadevarate, ori a unora adevarate, dar cu caracter compromitator.

La data de 11 aprilie 2016, in conditiile stabilite la intalnirile anterioare, denuntatorul i-a remis suspectului Tanasa Julien suma de 2.500 euro pretinsa, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Suspectului i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala.

La data de 12 aprilie 2016, suspectul Tanasa Julien urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Mures cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijinul Directiei de Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

Potrivit Wikipedia, Tanasa a colaborat cu BCCO: „Incepand cu anul 1996, devine colaborator al Brigazii de Combatere a Crimei Organizate, din Ministerul de Interne, activand sub pseudonimul „Agentul Edward”. Cele mai mediatizate cazuri in care a fost implicat au fost „Gara de Nord – anul 1997”, cazul „Clanului Puica – anul 1997”, cazul „Pirateria telefoanelor mobile –anul 1998”, cazul „Audi A8- anul 1998”, etc. (ProTv, evenimentul Zilei, Libertatea, Cotidianul)… – In 1997, devine primul detectiv particular – neoficial – din Romania. Cel mai mediatizat caz in care a fost implicat, a fost cazul „Disparitia misterioasa din Targu-Mures – anul 2000”. (ProTv, cotidianul Atac, Capital). Tot in anul 2000, Televiziunea Romana il numeste „cel mai celebru detectiv particular, din Ardeal”, in cadrul emisiunii „Garantat 100%”…

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: