Primul jurnalist strain care a ajuns in Herson: „Rusii pur si simplu au disparut peste noapte” – Video

externe

Sky News a prezentat, sambata dimineata, noi imagini din orasul eliberat Herson. Localnicii continua sa sarbatoreasca in strada, multi dintre ei plang de bucurie.

Corespondentul extern al Sky, Alex Rossi, si echipa sa sunt primii jurnalisti straini care au ajuns in orasul Herson de cand a fost recucerit de fortele ucrainene. Rossi a fost intampinat de multimi de civili ucraineni bucurosi la periferia orasului.

Alex Rossi transmite ca steagul ucrainean flutura acum deasupra cladirii administrative din oras, iar oamenii se aduna in centru pentru a sarbatori. El a subliniat ca locuitorii sunt „foarte emotionati” si striga „glorie Ucrainei”.

„Ei se aduna aici si pentru un alt motiv”, spune el.

„Hersonul a fost efectiv in pana de curent in timpul ocupatiei, iar militarii de aici infiinteaza un serviciu de internet pentru ca ei sa ii poata contacta pe cei dragi. Pentru prima data in noua luni de ocupatie, ei pot spune oamenilor ca sunt bine.

Sunt, de asemenea, multe povesti pe care le auzim despre oameni care nu stiu unde sunt prietenii si rudele lor, dar acesta este un moment urias pentru Ucraina, un moment urias pentru ucraineni,  este un moment deosebit de urias pentru locuitorii din Herson, care nu stiau cand vor putea sa isi cante imnul national.

S-au gandit in multe feluri ca acest lucru ar putea sa nu vina.

Povestile care ni se spun este ca rusii pur si simplu au disparut peste noapte. Au disparut pur si simplu de aici si au parasit orasul”, a relatat jurnalistul.

Un locuitor ii spune lui Alex: „Trebuie sa ai ceva pentru care sa traiesti si acesta este un astfel de moment. Eliberarea nu este ceva ce se intampla in fiecare an, ci in cinci generatii si este un moment care trebuie sa ramana.”

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: