Jurnalista de investigatii: „SRI putea sa intervina, dar CCR i-a interzis sa ajute in dosare penale”

news

Jurnalista de investigatii Ondine Ghergut precizeaza ca SRI are specialisti care ar fi putut identifica rapid locul de unde Alexandra a cerut ajutor la 112 insa „CCR le-a interzis sa ajute in dosare penale”.

„E complicitate la crima! Ce Politie avem! Intervine dupa 19 ore si dupa 3 apeluri disperate ale unei adolescente sechestrate!

Militieni prosti care NU stiu ca in urma apelului la 112 NU este necesar mandatul de la judecator. Era stare de necesitate, mai ales ca prin 112 au auzit vocea fetei care striga ‘Opreste-te ca ma omori!’

Sa stii aria de la STS si sa nu gasesti fetele rapite!

Sa ai un cadrul Ministerului de Interne un serviciu secret (fostul ‘doi s’un sfert’) specializat in combaterea criminalitatii, serviciu dotat cu aparatura ultra -moderna care poate localiza rapid orice telefon si care putea localiza telefonul adolescentei, si sa stai ca BOUL ore in sir fara sa faci nimic!

Sa ai Directie de Operatiuni Speciale si sa nu gasesti fetele!

Sa ai astfel de structuri platite cu sume imense, cu astfel de dotari pe care s-au dat bani grei si lasi un criminal in serie sa actioneze nestingherit!

Politia a ajuns exact ca cei care o conduc, de la Tuta de DANCILA, la ‘defuncta’ Carmen Dan!

Acum vor sa dea vina pe STS, care i-a anuntat imediat, dupa fiecare apel.

Vor controlul asupra tabletelor de identificare a alegatorilor ca sa poata frauda alegerile!

DEMISII si dosare penale, criminalilor!

Later edit: STS nu identifica locatia, identificarea e facuta de operatorul de telefonie la cererea Politiei. Cea mai rapida identificare e cea facuta prin „doi s’un sfert” si DOS, ambele structuri din cadrul MAI.

Mai era si SRI-ul, unde chiar sunt specialisti, dar CCR le-a interzis sa ajute in dosare penale”, a scris Ghergut pe Facebook.

Informatia este confirmata si de jurnalista Ioana Ene Dogioiu.

„Mi-a zis acum un procuror criminalist: pe vremea protocolului cu SRI localizam la milimetru. Au distrus tara!”, a scris Dogioiu.

Surse judiciare au precizat pentru Mediafax ca exista indicii ca politistii si procurorii din Caracal nu au gestionat asa cum trebuia cazul crimei fetei din Olt, in sensul in care, daca anchetatorii ar fi avut indicii ca fata este acolo, ar fi putut interveni direct, organizand un flagrant.

Potrivit surselor citate, politistii stiau inca de noaptea, din jurul orei 11-12 locatia exacta unde se afla Gheogrhe Dinca, insa nu au intervenit cu flagrant, ci au preferat sa astepte si sa ceara autorizatie pentru o perchezitie dimineata.

Potrivit articolului 150 din Codul de Procedura Penala, perchezitiile pot sa aiba loc fara mandat in urmatoarele conditii:

„(14) In mod exceptional, perchezitia poate incepe fara inmanarea copiei mandatului de perchezitie, fara solicitarea prealabila de predare a persoanei sau a obiectelor, precum si fara informarea prealabila privind posibilitatea solicitarii prezentei unui avocat ori a unei persoane de incredere, in urmatoarele cazuri:

a) cand este evident faptul ca se fac pregatiri pentru acoperirea urmelor sau distrugerea probelor ori a elementelor ce prezinta importanta pentru cauza;

b) daca exista suspiciunea ca in spatiul in care urmeaza a se efectua perchezitia se afla o persoana a carei viata sau integritate fizica este pusa in pericol;

c) daca exista suspiciunea ca persoana cautata s-ar putea sustrage procedurii”, se arata in textul de lege.

Alexandra, in varsta de 15 ani, a fost data disparuta miercuri, iar, joi, fata a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgenta 112, anuntand ca este sechestrata. Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicatii Speciale nu a reusit o locatie exacta, ci o arie de cautare, politistii avand nevoie de 19 ore pentru a intra in imobilul principalului suspect.

Suspect este un barbat de 57 de ani, pe numele sau Gheorghe Dinca, tata a trei copii. In casa lui a fost gasit un bidon cu resturi umane si bijuterii in special inele, care i-ar fi apartinut Alexandrei.

Totodata, anchetatorii incearca sa identifice o a doua victima, care se pare ca a disparut in urma cu mai bine de o luna si care era din judetul Dolj.

Mai mult despre:

Comentarii: