Jurnalista: „Romania a pierdut-o pe LCK. Kovesi ar fi castigat alegerile prezidentiale din primul tur”

analize

Jurnalista Ioana Ene Dogioiu considera ca plecarea din tara a Laurei Codruta Kovesi, pentru a conduce Parchetul European, este o mare peridere pentru Romania. „Ar fi fost cel mai bun presedinte pe care Romania putea sa-l aiba in acest moment”, scrie Dogioiu.

„Era nevoie de un lider ca LCK, care sa o ia de la capat, dar aici n-a mai avut loc”, subliniaza Dogioiu intr-un articol pe ziare.com.

„Iata cat de tare s-au inselat sau cat de tare au mintit toti cei care ii atribuiau dnei Kovesi ambitii politice, care cautau in gesturile ei semnele unei candidaturi surpriza. Pacat ca n-a fost, eu regret ca dna Kovesi nu a candidat, probabil castiga din primul tur, pentru prima data in istoria Romaniei.

Dar, ne place sau nu, LCK ramane un magistrat, nu vrea decat sa fie magistrat. Unul care a facut istorie si ar putea sa faca din nou.

Cota uriasa de incredere si sustinere din partea romanilor nu inseamna nici ca e perfecta, nici ca e fara de greseala. Nimeni nu e. Arata ca romanii vad in ea ceea ce este atat de rar in societatea romaneasca: curaj, rezistenta, asumare si forta de lider.

Este insa o victorie amara pentru societatea romaneasca. Pentru ca Romania a pierdut-o pe LCK. Va pleca la Luxemburg, va incepe o noua cale, o noua provocare, atunci cand in Romania nevoia de ea era uriasa. Cred sincer si acum pot sa o spun fara a mai exista suspiciunea ca cine stie ce vestesc sau cine stie ce testez, ca ar fi fost cel mai bun presedinte pe care Romania putea sa-l aiba in acest moment.

Cred ca ar fi putut sa fie un exceptional ministru al Justitiei. Cred ca putea sa fie un judecator constitutional de exceptie. Cred ca putea contribui esential la reconstructia Justitiei din Romania, dupa ce epoca pesedista sinistra se va fi incheiat. Cred ca trebuia sa fie in CSM, presedinte CSM. Dar aici a fost revocata, de aici a fost alungata.

Noi ramanem cu o justitie care fumega. Cu un DNA redus la anchete despre vamesi, cu unele structuri teritoriale in care nu mai exista niciun procuror, cu procurori obligati sa renunte la dosar cand ii reclama infractorul, cu magistrati anchetati fara mila pentru delicte de opinie profesionala. Era nevoie de un lider ca LCK, care sa o ia de la capat, dar aici n-a mai avut loc”, a scris Dogioiu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: