Jurnalistii care au luat bani grei de la PSD reactioneaza: „Noi suntem anti-PSD”. Iata cum isi manifesta „opozitia” fata de cel care-i plateste

news

Doru Buscu (Catavencii) si Liviu Alexa (Ziar de Cluj), doi dintre „jurnalistii” care au incasat sume uriase de bani de la PSD in cursul anului 2018 sustin ca ei de fapt sunt adversari ai PSD. Buscu a luat peste 50.000 de euro pe luna in timp ce Alexa a incasat in total peste 100.000 de euro. Dezvakuirile au fost publicate de Newsweek Romania.

Intr-un articol publicat in Catavencii, revista pe care o patroneaza, Buscu sustine ca aceasta „ii face PSD-ului viata grea”.

„Ostila si montata politic, publicatia Newsweek Romania a pus pe piata un material servit, care forteaza o legatura financiara intre mine si PSD. In realitate, firmele mele au contracte comerciale si private cu alte firme private. Atit. Nu exista bani publici, exista doar bani privati, servicii private, munca privata, contracte private si activitate economica privata. Legea si fiscul sint linistite. Aici se incheie explicatiile legate de firme.

Nu ma mai obosesc sa dezmint serviciile de sprijin pentru PSD pe care mi le pun in spinare autorii textului. E destul sa observati ca gazeta Catavencii ii face PSD-ului viata grea, asa cum le-o face si celorlalti actori politici care stralucesc prin prostie si lacomie”, a scris Buscu in Catavencii.

In acelasi numar insa, Buscu publica un editorial in care ii face PSD-ului viata usoara, atacandu-l violent pe Klaus Iohannis.

„La fiecare pas pe care-l face, Klaus Iohannis pare sa intinda sfoara nebuniei. Amina, respinge, refuza. Doua ministere n-au ministri, opt ambasade n-au ambasadori, zeci de procurori stau pe bara fiindca DNA e monopolul politic al presedintilor.

(…) Ei bine, Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a depasit faza latratului si a intrat in faza ciomagului. Blocheaza legi, sfideaza institutii, insulta persoane si ride cu aceeasi intirziere care ii infioara pe telespectatorii lucizi. Din unghiul stiintei, el trebuie inteles, fiindca, in absenta descumpanitoare a oricarei idei politice, incendierea statului e ceea ce ii ramine”, repetand exact ideile propagandei PSD.

Si Liviu Alexa sustine ca de fapt el este foarte critic fata de PSD.

„Ia sa vedem cum am criticat PSD pe banii sai. CU DOVEZI si cu dedicatie speciala pentru toti mancatorii de cacat. Cum a fost criticat PSD pe propriii sai bani in reteaua de presa a lui Liviu Alexa. Ca si alte partide. Fiindca pentru noi, presa e presa”, a scris Alexa pe Facebook.

In urma cu cateva luni, acelasi Alexa publica urmatorul articol „critic” la adresa sefului PSD in ziarele pe care le detine.

Doru Buscu, director al publicatiei „Catavencii”, a incasat lunar peste 50.000 de euro de la PSD prin intermediul a doua firme detinute de consultantul oficial al lui Dragnea, Horia Mihalcescu (Kirchhoff Consult SRL), si de niste apropiati ai fostului ministru Vasile Dincu (International Brand Consultants SRL).

Iata ce scrie Newsweek Romania despre sumele incasate de Buscu de la PSD:

Din iulie 2016 si pana in prezent, PSD a virat in contul Kirchhoff Consult SRL suma totala de 1.557.067 lei, echivalentul a 338.000 de euro. La randul sau, firma lui Doru Buscu, Lafix Media SRL, a incasat de la firma lui Mihalcescu peste 2 milioane de lei, echivalentul a 440.000 de euro. In medie, asta inseamna 17.000 de euro pe luna, adica aproape 600 de euro pe zi pentru „catavencul” lui Dragnea.

Intre octombrie 2017 si aprilie 2018, acelasi „jurnalist” a mai primit de la Kirkhhoff Consult SRL un mizilic de 73.785 de lei, dar pe cealalata firma, Mediadraft SRL.

Pe aceeasi firma, in ultimele sase luni ale acestui an, a mai primit inca 1.139.632 de lei, adica aproape 250.000 de euro, de la International Brand Consultants SRL, controlata de apropiatii lui Dincu. Adica peste 35.000 de euro pe luna.

Practic, timp de o jumatate de an, Buscu a incasat, lunar, 17.000 de euro pe o firma si 35.000 de euro pe alta. Un total, deci, de 52.000 de euro pe luna. O suma care poate parea exorbitanta, dar, ce-i drept, a fost un an greu pentru Dragnea si consultantii lui.

Bilanturile firmelor lui Buscu arata ca, de fapt, toate incasarile sunt din banii proveniti de la PSD. Sau, cu alte cuvinte, Buscu face bani doar cu partidul de guvernamant!

De semenea, Newsweek Romania arata ca Alexa a incasat anul trecut 431.000 de lei de la PSD prin Pagina Ciudatului SRL.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: