Apel: „Salvati Radioul de politruci si de slugile incompetente ale PSD!”. Jurnalistii de la RRA ofera un exemplu concret de slugarnie a conducerii in fata PSD.

news

Un grup de jurnalisti din cadrul postului Radio Romania Actualitati (RRA) acuza faptul ca actuala conducere a postului, in special direcatorul Dan Preda, manifesta o slagarnicie iesita din comun fata de PSD. 

Intr-un comunicat transmis redactiei aktual24.ro, jurnalistii fac apel „pentru protejarea unui bun national: Radio Romania!”. Comunicatul nu dezvaluie si identitatea jurnalistilor, acestia spunand ca in RRA s-a declansat o „vanatoare” pentru identificarea celor care se opun conducerii. „Toti avem responsabilitati fata de familiile noastre si nu dorim sa ne expunem cu nume si prenume, pentru ca, in cazul in care o facem, ne pierdem locul de munca”, spun acestia.

„Noi, marea majoritate a jurnalistilor de la Radio Romania Actualitati denuntam vanatoarea declansata de directorul Dan Preda si de prietenul sau de partid, Georgica Severin, imediat ce am demascat o parte din presiunile la care suntem supusi.

Din pacate, toti avem responsabilitati fata de familiile noastre si nu dorim sa ne expunem cu nume si prenume, pentru ca, in cazul in care o facem, ne pierdem locul de munca; totusi cerem ajutorul tuturor colegilor din media romaneasca pentru protejarea unui bun national: Radio Romania!

Toate astea in timp ce Georgica Severin ascunde cu bunastiinta fraudele celor de la ONR care fac spagi cu instrumentele din radio doar pentru ca il sustin ca sa le mareasca salariile.

Tot neadevarate sunt si amenintarile la libertatea sindicala prin ordine complet ilegale?

Jurnalistii de la RRA fac precizarea ca domnul Dan Preda este interesat de cine ii strica apele si mai putin de faptele grave scoase la iveala din interiorul postului public de radio.

Amintim ca mai multi jurnalisti de la Radio Romania Actualitati s-au declarat iritati si jigniti de faptul ca interviul realizat pe tema vaccinarii cu premierul Mihai Tudose a fost inregistrat chiar de directorul postului, Dan Preda, un apropiat al partidului si al directorului general al SRR, fostul politican, Georgica Severin”, se afirma in comunicat.

Jurnalistii ofera si un exemplu concret al slugarniciei lui Dan Preda fata de premierul PSD.

„Jurnalistii atrag atentia asupra slugarniciei si neprofesionalismului manifestat de Dan Preda chiar in biroul primului ministru, unde s-a laudat ca a fost invitat personal ca sa i se multumeasca pentru campania pro-vaccinare, impusa tuturor ziaristilor din radio carora li s-a interzis sa inregistreze si sa difuzeze si opinii anti-vaccinare, asa cum ar fi fost corect din punct de vedere jurnalistic.

Dupa ce premierul multumeste SRR pentru ca a desfasurat campania pro-vaccinare, directorul RRA simte nevoia unor precizari de o slugarnicie jenanta pentru postul care odinioara era laudat pentru echidistanta. Iata si citatele concludente:

Dan Preda: Oarecum atipic, acest interviu nu se va realiza telefonic, ci fata in fata. Ma aflu in biroul primului ministru al Romaniei din Palatul Victoria si vom vorbi despre problemele din sanatate, despre focarul inca nestins de epidemie rujeolica si, desigur, despre vaccinuri, care sunt sau care nu sunt. Dle prim ministru, va multumesc ca ati raspuns solicitarii noastre si ne-ati invitat aici, la locul de munca al sefului guvernului.

Mihai Tudose: Eu va multumesc mult pentru faptul ca imediat dupa ce am aprins lumina asupra acestei probleme grave cu care se confrunta Romania si am solicitat dlui ministru Bodog sa implice si presa in aceasta campanie de constientizare a situatiei in care ne aflam si a riscului in care ne punem in fiecare zi, RADIO ROMANIA ACTUALITATI a fost cred ca primul canal media care a devenit instantaneu parte a acestui efort si a facut lucruri minunate in ultimele saptamani si pentru asta va multumesc.

Reporter: Chiar toata corporatia RADIO ROMANIA. Si noi va multumim ca ati remarcat lucrul acesta…..

Reporter: Una dintre cauze o reprezinta uneori refuzul parintilor – si aici ati avut o pozitie foarte ferma. O alta cauza o reprezinta insa lipsa vaccinurilor in diverse zone ale tarii. Ambele chestiuni ar putea fi solutionate printr-o lege care inteleg ca se afla pe masa guvernului.Ce ne-ati putea spune?
……….

Reporter: Si atunci o sa fiu direct, pentru ca am observat si apreciat – de ce sa nu o zic? – ca ati avut atitudini foarte directe, transante si fata de colegii de cabinet in anumite situatii. Deci credeti ca situatia actuala din Romania ar impune introducerea vaccinarii obligatorii?

Observatiile jurnalistilor jigniti de tratamentele aplicate de domnul Dan Preda remarca faptul ca, dincolo de slugarnicia acestuia, interviul nu aduce nimic nou din punct de vedere editorial si nu serveste decat linguselii PSD. De asemenea, niciuna dintre intrebarile adresate de Dan Preda domnului Tudose nu este incomoda, asa cum ar fi facut orice ziarist din Radio Romania Actualitati. In conditiile in care RRA are un corepondent permanent la Guvern, de ce nu a fost lasat sa faca interviul cu primul ministru? Unii sustin ca din doua motive: de frica unor eventuale intrebari deranjante si pentru ca slugarnicia sa fie cat mai evidenta.

Iata alte cateva intrebari pentru domnul director PSD, Dan Preda: daca reincep protestele din Piata Victoriei va merge domnia sa ca reporter? Afacerile TelDrum care au fost palid sau deloc mediatizate la RRA nu sunt fapte de o gravitate extrema? Salariul sau de peste 15.000 de lei reprezinta o plata suficienta pentru cenzura pe care o aplica impreuna cu cei cinci adjuncti ai sai? Sedintele de dimineata, prezidate cu cenzorul sef – Georgica Severin – sunt si ele false? Audienta tot mai scazuta a postului Radio Romania Actualitati este o realitate sau o fictiune a jurnalistilor anonimi?

Daca i-am acorda prezumtia de nevinovatie, domnul Dan Preda ar urma sa faca si interviuri cu opozitia, nu-i asa? In acest caz, ar fi la fel de lingusitor? Vocea opozitiei se aude tot mai firav la Radio Romania. Poate si din cauza ca tace de bunavoie.

Si la final: domnilor din societatea civila, dragi colegi din presa, lideri sindicali si din opozitie: salvati Radioul de politruci si de slugile incompetente ale PSD! Domnilor Dan Preda si Georgica Severin, sunteti trecatori prin functii asa ca va rugam respectuos sa nu distrugeti un brand national!”, se mai afirma in comunicat.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: