Jurnalistul Cristian Tudor Popescu o acuza pe Viorica Dancila de „un delict de prostie”

news

Cristian Tudor Popescu a reactionat la declaratia scandaloasa a premierului Viorica Dancila cu referire la persoanele care sufera de autism.

El afirma, conform Republica.ro, ca prim-ministrul a comis „un delict de prostie” si ca „CNCD va decide, probabil, ca doamna premier Dancila nu este amendabila”, facand o trimitere la faptul ca a fost amendat de acelasi CNCD, cu 1.000 de lei, pe motiv ca a comparat-o pe Viorica Dancila cu un pavian cu mantie. „Silit de indignarea Asociatiilor pentru Autisti, CNCD zice ca va lua in discutie exprimarea dnei premier Dancila cu privire la europarlamentarii romani care nu fac parte din gasca politica a d-sale: „…sa ma exprim elegant, ca dezinformeaza si ca stiu realitatea, dar nu vor sa o accepte si sa o vada. Acesti oameni cred ca sunt autisti si nu vad si nu aud ceea ce este vizibil pentru toti cei de buna-credinta”. Daca analizam logic citatul, constatam ca doamna Dancila e acuzata pe nedrept – n-a comis nicio discriminare. Autistii, in viziunea domniei sale, se fac ca nu vad si nu aud ceea ce vad si aud „toti cei de buna-credinta”, prin urmare, autistii sunt persoane de rea-credinta, care dezinformeaza, prefacute, negative din punct de vedere moral. Dna premier pur si simplu habar nu are ca autism nu este o vorba de ocara – autistule!, autisto! – ci denumeste o boala psihica grava, care loveste de obicei din copilarie si cu care te duci in mormant, caci nu poate fi vindecata, doar ameliorata”, a scris Cristian Tudor Popescu pe Republica.ro.

„Nu poti invinui pe cineva pentru autism, asa cum poti s-o faci pentru ipocrizie si ignoranta. Pe cale de consecinta, nu un delict de discriminare la adresa bolnavilor autisti a faptuit dna premier, ci un delict de prostie. Care ar trebui supus atentiei CNCP, Consiliul pentru Combaterea Prostiei. Dar, cum un asemenea Consiliu nu exista, iar prostia nu este incriminabila prin lege, CNCD va decide, probabil, ca doamna premier Dancila nu este amendabila”, adauga jurnalistul. „Incep sa cred ca eu si pavianul meu, cu mantie, ramane ca suntem cei mai mari discriminali din Romania”, concluzioneaza Cristian Tudor Popescu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: