„Jurnalistul” Iosif Buble, viteazul de la Cotroceni, campion la contracte cu statul pe filiera PSD. Refuza sa dea explicatii

politica

Patronul site-ului stiripesurse.ro, Iosif Buble, care recent ii reprosa presedintelui Iohannis ca ar avea loc acte de coruptie la nivel guvernamental, este campion la contracte cu statul. Contractele, extrem de multe, au venit pe filiera PSD. Buble este sotul deputatei PSD Diana Tusa.

Intr-un material amplu publicat vineri de Libertatea se arata cum TAROM i-a dat lui Iosif Buble tot bugetul de promovare, Firea i-a platit 58% din afisarile totale pe net ale PMB, iar Camera de Comert si Industrie a facut un contract de exclusivitate tot cu site-ul lui Buble.

Site-ul stiripesurse.ro a primit bani, in perioada starii de urgenta, pentru a promova compania TAROM – mai exact, curse aeriene inspre Londra, in conditiile in care zborurile spre aceasta destinatie erau suspendate. Practic, 100% din bugetul de publicitate al companiei aeriene a fost directionat catre firma European Business Environment SRL, detinuta de sotul deputatei PSD Diana Tusa.

Valoarea rate-cardului pentru promovarea TAROM, in perioada ianuarie-iunie 2020, este de 871.450 de euro.

In luna aprilie, TAROM anunta  ca Guvernul prelungeste masura suspendarii zborurilor catre Marea Britanie, in vreme ce il platea pe Buble pentru a promova curse spre Londra.

O alta institutie care se bazeaza pe site-ul lui Buble pentru a-si face publicitate este Primaria Bucuresti condusa de Gabriela Firea – 58% din afisarile totale ale PMB, pe toate site-urile din mediul online, sunt generate de stiripesurse.ro. Valorile rate-card din MIPO Valoarea rate-cardului pentru PMB a fost de 203.026 de euro.

Camera de Comert si Industrie este o alta institutie care, la fel ca TAROM, are contract de promovare exclusiv cu stiripesurse.ro, valoarea rate-cardului fiind de 158.780 de euro. CCIR este o organizatie neguvernamentala menita sa reprezinte interesele oamenilor de afaceri din tara, iar seful ei este Mihai Daraban, fost membru PSD.

Libertatea l-a contactat pe Iosif Buble pentru a afla cum explica faptul ca site-ul sau a primit bani de la compania cu capital de stat pentru a face reclama unui serviciu inexistent. Auzind intrebarea, Buble a inchis telefonul.

Declaratia de interese a deputatei Diana Tusa arata ca Iosif Buble, prin firmele detinute, are contracte cu mai multe institutii publice, cu partide politice si cu numerosi parlamentari.

In 2019, de pilda, CURS, insitut detinut de Buble, a primit 50.000 de euro de la Partidul Social Democrat, unde este membra sotia lui Buble, dar a avut contracte si cu alte partide, precum: ALDE, PMP, PPU(SL)-ul fondat de Dan Voiculescu (fostul angajator al lui Buble – n.r.), Transgaz, PSD Ilfov, Partidul Forta Nationala, care a fost condus, pana in primavara acestui an, de fostul ministru de externe Teodor Melescanu, PSD Prahova, Asociatia Grupul de Actiune Locala.

Citeste si: Fostul deputat PSD Rizea dezvaluie ca ii dadea lui Iosif Buble 1.000 de lei lunar „fara factura, fara chitanta”: „Ioska, pentru ‘platitori’”

Firma European Business Environment SRL, care detine site-ul stiripesurse.ro, a incheiat contracte cu mai multe cabinete parlamentare, cu PPU(SL)-ul condus de Dan Voiculescu – contra sumei de 5.000 de euro, cu ALDE Bucuresti – pentru suma de 36.000 de lei.

On-Line Research SRL, o alta firma controlata de Buble, a luat bani de la mai multe cabinete parlamentare, primind sume cuprinse intre 3.000 si 28.800 de lei, iar Blau Karotte SRL a urmat acelasi model, cel mai mare contract, potrivit datelor disponibile, fiind de 36.000 de lei – cu organizatia ALDE Sector 5.

Citeste si: Replica lui Iohannis pentru „jurnalistul” PSD-ului: „Cine a incercat fraudulos sa se imbogateasca din necazul oamenilor, va plati”

Buble a fost laudat public de Codrin Stefanescu, una dintre cele mai sinistre figuri ale PSD, pentru „intrebarea” pe care i-a adresat-o lui Iohannis la cea mai recenta conferinta de presa a presedintelui.

„Bravo pentru Iosif Buble de la Stiripesurse! I-a reamintit lui Klaus de toate nenorocirile realizate de guvernul sau! De contractele odioase din timpul pandemiei, de spriturile si petrecerile din guvern sau din locatiile de lux ale liberalilor, de bataia de joc la adresa romanilor. Felicitari, Ioska!”, a scris Stefanescu pe Facebook.

Mai mult despre:

Comentarii: