Jurnalistul Liviu Avram: „Ionut Cristache si Cornel Nistorescu, un vierme si o epava”

analize

Liviu Avram, redactor-sef adjunct al Adevarul, a comentat acid emisiunea realizata de vineri seara de Ionut Cristache cu Cornel Nistorescu la TVR. Avram arata cum Cristache a profitat de reportajul jurnalistilor de la Recorder dupa ce in trecut ii trata cu dispret cand publicau materiale critice la adresa PSD.

„Un vierme si o epava, cunoscuti sub numele de Ionut Cristache si Cornel Nistorescu, rontaie de-o ora la Televiziunea Publica, sub genericul ‘dezbatere electorala’, din scandalul de la Apele Romane Mures, declansat de investigatia ziaristilor de la Recorder.

Cristache le zicea altfel si niciodata altcumva: ‘Cei de la Recorder’. Adica, ma-ntelegi, ei sunt pigmeii care ne dau subiecte, adevarul il stabilim noi, aici…

Pentru un vierme si o epava, nu e rau deloc: sa incasezi mii de euro lunar (bani publici) doar ca sa te rastesti la Iohannis pe munca altor oameni, fiindca asa ai tu acum interes – ma rog, tu si seniorii pentru care prestezi – pare sa fie o intreprindere lucrativa cu un foarte bun raport cost-beneficiu.

Nu-mi amintesc ca Ionut Cristache si Cornel Nistorescu sa fi fost la fel de aprigi cu protagonistii si dupa difuzarea materialelor privind banii tocati prin programele PNDL, alea cu care se tot laudau alde Dragnea si Dancila sa au scos Romania din noroaie. O non-prestatie care s-ar putea sa fi avut un raport cost-beneficiu cel putin la fel de bun.

By the way, si materialele alea cu PNDL tot ‘cei de la Recorder’ le-au realizat…”, a scris Avram pe Facebook.

Ionut Cristache, realizatorul emisiunii Romania 9 de la TVR, incaseaza un salariu lunar de peste 26.000 de lei (aproximativ 5.650 de euro). Cristache s-a remarcat prin numeroase emisiuni slugarnice la adresa PSD, marea majoritate a invitatilor sai fiind politicieni si analisti pro-PSD si anti-DNA.

Conform contractului incheiat de Cristache cu TVR, dat publicitatii de Libertatea in noiembrie 2018, realizatorul emisiunii Romania 9 are un salariu brut de 36.550 de lei, adica in mana jurnalistul ia 26.377 lei. Pentru acesti bani, el trebuie sa realizeze cel putin 10 emisiuni lunar, in conditiile in care show-ul sau, Romania 9, este zilnic, de luni pana joi. Fata de acest salariu fix, teoretic, banii primiti in mana sunt mai multi. Asta pentru ca de primirea salariului depinde realizarea unui rating cu cel putin 30% mai mare decat media postului. Lucru care nu este dificil de realizat, avand in vedere ca emisiune este in prime-time, adica perioada in care cele mai multe televizoare din Romania sunt deschise.

Prin comparatie, un reporter castiga in TVR in medie 3.000 de lei pe luna. Fostul director general al TVR, Irina Radu, a castigat in 2017, potrivit declaratiilor de avere, undeva pe la 14.000 de lei pe luna, respectiv putin peste 3.000 de euro.

Salariul lui Cristache este de doua ori mai mare si fata de al presedintelui Romaniei.

Citeste si: De ce Cristache are un salariu dublu fata de cel al presedintelui Romaniei: „Munceste zi de zi”

Mai mult despre:

Comentarii: