Justificari de tot RASUL ale deputatilor PSD. De ce nu au votat DUBLAREA alocatiilor pentru copii

politica

Doi deputati PSD din Bistrita Nasaud tin sa explice de ce nu au votat initial dublarea alocatiilor pentru copii.

Depuatatii Doina Pana si Daniel Suciu spun ca au votat impotriva pentru ca in lege nu era prevazuta resursa bugetara, iar asta ar fi fost ilegal. Insa ei s-au razgandit cand premierul Ponta a spus ca va gasi bani, dar nici acesta nu a precizat care este resursa bugetara.

„Conform legii, un parlamentar (indiferent daca este la putere sau in opozitie) nu poate propune o initiativa legislativa/amendament cu impact bugetar, fara a identifica resursele necesare pentru sustinerea modificarilor in cauza.

Acesta este si motivul pentru care deputatii PSD, printre care Doina Pana si Daniel Suciu au votat intr-o prima faza impotriva masurii de dublare a alocatiilor de stat pentru copii, initiativa neprevazand si resursa bugetara, avand un scop pur demagogic, iar votarea ei insemnand incalcarea legii.

In momentul in care, premierul Victor Ponta a declarat ca va gasi resursele bugetare necesare pentru sustinerea respectivului amendament, toti deputatii PSD au votat amendamentul, inclusiv Doina Pana si Daniel Suciu.

Desi salutam o asemenea masura, fiind social-democrati, mentionam ca nu vom fi niciodata de acord sa incalcam legea votand, doar in scop populist, initiative legislative, care desi presupun impact bugetar, nu prevad sursa de finantare. Precizam ca Guvernul nici macar nu a fost intrebat, tot impotriva legii, daca exista banii necesari sau nu”, a firma cei doi deputati intr-un comunicat de presa.

Cum proiectul de lege a fost aprobat in forma initiala, rezulta ca Pana si Suciu a votat pana la urma ilegal, potrivit logicii acestui comunicat.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: