Justitia germana l-a luat la ochi pe Kadirov. Clanul lui Kadirov a ordonat uciderea unui disident aflat pe teritoriul Germaniei

externe

Un barbat rus a fost judecat, miercuri, in Germania sub acuzatia ca ar fi planuit sa ucida un disident cecen, relateaza The Associated Press. Inculpatul ar fi acceptat ordinul unui var al liderului cecen Ramzan Kadirov de a ucide un membru al opozitiei care locuia in exil in Germania, potrivit dpa, citata de news.ro.

Valid D., al carui nume de familie nu a fost dat publicitatii din motive de confidentialitate, ar fi acceptat ordinul unui var al liderului cecen Ramzan Kadirov de a ucide un membru al opozitiei care locuia in exil in Germania, potrivit agentiei de presa germane dpa.

Inculpatul, care este acuzat de pregatirea unui act grav de violenta care pune in pericol statul si de incalcari ale legii armelor, a refuzat sa depuna marturie in fata Tribunalului Regional Superior din Munchen, a relatat dpa.

Se spune ca D. ar fi fost insarcinat cu uciderea fratelui unui opozant cunoscut al lui Kadirov, care traia, de asemenea, in exil.

In plus, se presupune ca inculpatul ar fi obtinut o arma de foc semiautomata cu amortizor pentru infractiunea planificata din Schwabmuenchen, langa orasul bavarez Augsburg.

Procurorii au spus ca victima si fratele sau sunt critici ai lui Kadirov, facand apel la o Cecenie independenta pe retelele sociale.

Crima propriu-zisa urma sa fie comisa de un alt barbat, care s-a prefacut ca accepta sa o comita de teama represiunii, au precizat procurorii la inceputul acestui an, cand l-au acuzat pe D.

Inculpatul ar fi calatorit in Germania in a doua jumatate a anului 2020 pentru a ajuta pe celalalt barbat sa planifice crima, dar a fost arestat la 1 ianuarie 2021, inainte de comiterea crimei.

Anul trecut, un tribunal din Berlin a condamnat un rus la inchisoare pe viata pentru uciderea unui cecen in capitala Germaniei in 2019, la ordinul Guvernului rus.

Mai mult despre:

Comentarii: