Justitie ireala. Chereches a avut succes, ii este scazuta din pedeapsa perioada in care a fost fugar

politica

Catalin Chereches

Judecatorii Tribunalului Bucuresti au admis vineri o solicitare depusa de Catalin Chereches si au dispus scaderea unui an din condamnarea de cinci ani inchisoare primita de fostul primar al municipiului Baia Mare pentru coruptie, reprezentand perioada in care acesta a stat in arest in timpul anchetei in anul 2016, dar si timpul petrecut intr-un penitenciar din Germania, dupa ce a fugit din tara.

Prin urmare, in loc sa primeasca un supliment de pedeapsa pentru ca a fugit din tara, incercat sa scape de executarea pedepsei, Chereches beneficiaza de o reducere a pedepsei corespunzatoare si cu perioada in care a fost fugit.

Magistratii i-au admis lui Chereches o contestatie la executare si au dispus ca, din pedeapsa de cinci ani, sa fie scazute durata retinerii, a arestarii preventive si a arestului la domiciliu (aprilie – decembrie 2016), dar si perioada petrecuta intr-un penitenciar din Germania (noiembrie 2023 – martie 2024).

„In temeiul art.598 alin.1 lit.d Cpp, admite contestatia la executare formulata de petentul-condamnat Chereches Catalin. Deduce din pedeapsa de 5 ani inchisoare aplicata petentului – condamnat Chereches Catalin durata retinerii, a arestarii preventive si a arestului la domiciliu (de la data de 26.04.2016 pana la data de 22.12.2016); perioada in care petentul-condamnat a fost arestat in vederea executarii mandatului european de arestare (de la 28.11.2023 la 19.03.2024), precum si perioada executata (de la 19.03.2024 la zi). In temeiul art.599 alin.4 Cpp, anuleaza mandatul de executare a pedepsei inchisorii nr.56 din data de 24.11.2023 emis de catre Tribunalul Cluj si dispune emiterea unui nou mandat de executare a pedepsei inchisorii, dupa ramanerea definitiva a prezentei hotarari. Cu drept de contestatie in termen de 3 zile de la comunicare”, a decis Tribunalul, citat de Agerpres.

Pe 24 noiembrie 2023, Catalin Chereches a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj la cinci ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita.

Cu putin timp inainte de pronuntarea sentintei, Chereches a fugit din tara prin vama Petea cu un taxi, el folosind un act de identitate al unei rude apropiate.

Ulterior, a fost prins de politistii germani in Augsburg si arestat, fiind adus in Romania in luna martie si incarcerat la Penitenciarul Rahova.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: