externe

„Justitie” ruseasca: unui ofiter rus implicat in masacrele din Siria si de la Bucea i s-a incredintat spre adoptie un copil ucrainean de sapte ani

Viktor Filonov un parasutist rus din Pskov si sotia sa, Maria, au „adoptat” un baiat ucrainean de sapte ani, Oleg, dintr-un orfelinat, in decembrie 2023. Pe 23 ianuarie, un reportaj despre acest lucru a fost publicat pe canalul de televiziune Rossiia, ofiterul fiind prezentat drept un tata adoptiv model.

In orfelinatul din Velikiie Luki, de unde Filonov a luat copilul, s-a confirmat ca Oleg a fost adus din Ucraina in 2022. Angajatii au spus ca s-a nascut in regiunea Donetk, dar nu au precizat daca avea parinti. Copilul sufera de tulburare de stres post-traumatic.

Filonov, in varsta de 32 de ani, a servit in Regimentul 234 al Diviziei 76 Aeropurtate din 2012. Potrivit rudelor parasutistului, acesta a participat la razboiul cu Ucraina inca de la inceput. De asemenea, el are medalii „Pentru revenirea Crimeei” si „Participant la operatiunea militara din Siria”.  Potrivit cotidianului Novaia Gazeta Europe, militarii Diviziei 76 au fost cei care au ucis civili in Siria, dar si la Bucea si in alte orase ucrainene, in martie 2022.

De altfel, Filonov este inclus in baza de date a site-ului ucrainean „Peacemaker”, care publica date despre rusii care au comis crime de razboi in Ucraina, fiind acuzat ca a participat la uciderea si terorizarea civililor din Bucea, Borodianka si alte locuri. In prezent, Filonov se afla in Pskov. El se recupereaza dupa ce a fost ranit pe front, dar intentioneaza sa se intoarca la razboi.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Fostul sef al NATO: „Sistemele din Romania si Polonia ar trebui sa doboare rachetele Rusiei care vizeaza Ucraina”

Tarile NATO ar trebui sa foloseasca sistemele de aparare aeriana cu baze in Europa de…

5 ore ago

Barbatul care a atentat la viata premierului slovac Fico este poet, membru al Uniunii Scriitorilor din Slovacia. El are 71 de ani

Presa slovaca a relatat ca atacatorul care a tras cinci gloante asupra premierului Robert Fico…

9 ore ago

Cea mai bogata femeie din Australia cere Galeriei Nationale sa-i retraga portretul dintr-o expozitie

Miliardara australiana Gina Rinehart a cerut Galeriei Nationale din Australia sa-i elimine portretul dintr-o expozitie…

9 ore ago

Atacul asupra premierului slovac Robert Fico trimite unde de soc in toata Europa. Reactie si din partea SUA

Atacul de miercuri asupra premierului slovac Robert Fico in orasul Handlova, in urma unui eveniment…

9 ore ago

O locomotiva a Grup Feroviar Roman a luat foc la Poarta Alba

O locomotiva a Grup Feroviar Roman a luat foc, miercuri seara, la iesire din Poarta…

9 ore ago