Kadirov anunta furios ca „ma voi razbuna pe japonezi” dupa ce i s-au impus sanctiuni: „Cum a putut sa-si aplece capul in fata Europei?”

externe

Liderul cecen, Ramzan Kadirov, a reactionat furios dupa decizia Japoniei de a-i aplica si lui sanctiuni. „Ma voi razbuna pe japonezi, sa nu-i mai vad calcand pe pamant cecen”, a transmis Kadirov.

„Pe langa interzicerea activitatilor mele financiare, acum imi este interzis sa ma uit la anime si sa admir florile de cires”, a scris Kadirov pe canalul sau de Telegram.

„Cum o tara cu traditii seculare de moralitate si comportament nobil, care s-a despartit intotdeauna de restul lumii, a putut sa-si aplece capul in fata Europei?”, a mai pretins liderul cecen.

Kadirov a anuntat apoi ca este „nevoit sa ia exact aceleasi masuri de razbunare, in raport cu Japonia”. ”De acum incolo, conducerea Japoniei nu poate pune piciorul pe pamant cecen, cu exceptia spitalelor psihice”, a scris liderul cecen.

Citeste si: Japonia a inghetat bunurile liderului cecen Kadirov si a inca 31 de oligarhi si oficiali din Rusia. Kadirov a trimis peste 10.000 de ceceni in Ucraina

Japonia a inghetat bunurile a inca 32 de oficiali si oligarhi din Rusia si Belarus, ca urmare a invadarii Ucrainei de catre rusi, a anuntat Ministerul japonez de Finante, potrivit Reuters, citat de news.ro.

Noile sanctiuni vizeaza 20 de rusi, inclusiv pe adjunctii sefului de cabinet al administratiei presedintelui Vladimir Putin, vicepresedintii parlamentului, liderul Republicii Cecene si directori ai companiilor cu legaturi stranse cu guvernul, cum sunt Volga Group, Transneft si Wagner.

Ceilalti 12 vizati de sanctiuni sunt oficiali si oameni de afaceri din Belarus.

Citeste si: Imagini sinistre: 20.000 de ceceni pleaca urland spre Ucraina. Kadarov: „Putin este comandantul suprem, suntem gata de lupta”

Liderul Republicii Cecene, Ramzan Kadarov, a declarat recent in fata a peste 20.000 de militari ceceni ca toti se afla in slujba lui Vladimir Putin si ca sunt gata pentru orice lupta.

„Vladimir Putin este comandantul suprem, vom demonstra ca putem lupta. Vladimir Putin a ajutat poporul nostru 15 ani si rugam presedintele sa ne considere echipa speciala militara voluntara pregatita sa asigure protectia Federatiei Ruse si sa indeplinim operatiuni militare de orice dificultate”, a declarat Kadarov in fata multimii, stransa pe pe stadionul Reazan.

De asemenea, Kadarov i-a cerut lui Zelensky sa isi ceara scuze de la Putin pentru a pune capat conflictului.

Comentarii: