Kadirov, disperat: „Nu ne retragem, ii atragem pe ucraineni intr-o capcana. Generalii nostri cunosc subtilitatile razboiului si lasa adversarul sa faca ceea ce este benefic pentru noi”

externe

Liderul Ceceniei, Ramzan Kadirov, neaga acum retragerea ca fortelor rusesti in regiunea Harkov a fost „o stire falsa si o provocare occidentala”. In urma cu doar trei zile, Kadirov sustinea cu totul altceva.

„Sunt aici pentru a-i calma pe cei mai agitati si sceptici indivizi. In cadrul desfasurarii Operatiunii militare speciale, nu ne retragem din nicio parte a frontului. Toate acestea sunt stiri false si provocari occidentale. Nu-i lasati sa va pacaleasca.

Exista notiuni precum tactica si strategia, care sunt mai subtile in fortele noastre.

Generalii nostri, care au absolvit academiile militare, cunosc subtilitatile razboiului si lasa adversarul sa faca ceea ce este benefic pentru noi. Pentru a distruge unitatile inamice, trebuie sa folosim diferite tehnici: sa le imprastiem fortele pe linia frontului, sa le atragem, sa le incercuim, sa le facem sa mearga pe campul de lupta sau sa le atragem intr-o capcana. Comandamentul armatei combina cu maiestrie toate aceste metode”, a sustinut Kadirov intr-o postare pe Telegram, citata de Pravda Ucraina.

Detalii: Kadirov a mai afirmat ca Rusia „incearca sa reduca la minimum victimele umane”. El a adaugat ca, daca ar putea, ar implementa legea martiala in intreaga tara si „ar folosi tot felul de armament”.

Citeste si: Kadirov isi trimite „fratele” pe frontul din Ucraina: „Rezultatele vor fi dezastruoase pentru voi” – Video

Ramzan Kadirov avea cu totul alta parere in urma cu doar trei zile. Duminica, el a atacat Ministerul rus al Apararii pentru retragerea fortelor rusesti din orasele Izium, Kupiansk si Balaklia.

Intr-o inregistrare video postata pe canalul sau Telegram, Kadirov a avertizat ca va fi „obligat” sa contacteze liderii militari si nationali ai Rusiei „pentru a le explica situatia”, daca nu se vor face schimbari imediate in strategia de invazie. De asemenea, conducatorul cecen s-a plans ca Ministerul rus al Apararii nu a abordat in mod deschis contraofensiva ucraineana „desi au urmarit totul”.

„Daca Rusia ar fi vrut, [liderii] ar fi putut ordona sa nu se faca nici macar un pas inapoi. Asadar, ei trebuie sa explice de ce au facut ceea ce au facut. Pentru ceea ce s-a intamplat, vad ca oamenii lor au fost nepregatiti”, a atacat Kadirov, citat de Medusa.

Citeste si: Infrangerea Rusiei face inconjurul lumii. Reuters: „Colaps, Moscova si-a abandonat sambata principalul bastion din nord-estul Ucrainei”

In acelasi timp, Kadirov a promis ca Rusia va recuceri orasele eliberate, trimitand in acest scop inca 10.000 de ceceni in Ucraina.

„Toate aceste orase vor fi recucerite. Oamenii nostri sunt deja acolo si alti 10.000 de luptatori sunt pe drum. In viitorul apropiat vom ajunge si la Odessa, unde veti vedea rezultate concrete.

Nu sunt un strateg in Ministerul Apararii, dar s-au facut greseli. Sunt sigur ca ministerul va trage concluziile. Cand ti se spune adevarul in fata e neplacut, dar mie imi place sa spun adevarul si am vorbit cu comandantii de pe front. Daca azi sau maine nu se iau masuri si nu apar schimbari in felul in care este condusa operatiunea speciala, voi fi nevoit sa ma adresez conducerii tarii pentru a-i explica situatia de pe teren.

O sa le explicam comandantilor ce inseamna patriotismul. Trebuie sa unim oamenii in jurul nostru. Un lucru stiu sigur. Rusia va castiga. Armele NATO vor fi depasite prin spiritul luptatorilor nostri”, a mai spus Ramzan Kadirov.

Citeste si: Disperare la Moscova. 1.300 de ceceni au fost trimisi de urgenta in Herson pentru a intari pozitiile rusilor in fata inaintarii fortelor Ucrainei

Comentarii: