Kadirov este pe moarte, are necroza pancreatica. Dezvaluirile unei publicatii de limba rusa

externe

Kadirov, coma, rinichi, spital, Putin, Prigojin

Novaya Gazeta a anuntat luni ca liderul cecen Ramzan Kadirov este grav bolnav, suferind de o boala chistica pancreatica, care nu-i lasa nicio speranta de insanatosire.

„Starea de sanatate a liderului cecen este un motiv de ingrijorare de un an de zile. Faptul ca Kadirov este bolnav a fost negat in mod oficial, in primul rand de el si de anturajul sau.

Cu toate acestea, unele lucruri nu pot fi ascunse, si anume schimbarile izbitoare din aspectul, comportamentul si programul de lucru al liderului cecen.

Kadirov este bolnav, iar Kremlinul se confrunta cu o problema semnificativa: cum sa pregateasca fara turbulente cea mai problematica regiune a Rusiei pentru o schimbare de putere care ar putea avea loc foarte curand”, a scris publicatia, citata de Pravda Ukraine.

Ziarul a precizat ca Kadirov a fost diagnosticat pentru prima data cu necroza pancreatica in ianuarie 2019. Atunci, liderul cecen nu a facut niciun secret din faptul ca a fost nevoit sa isi ia un concediu din cauza faptului ca era „temporar inapt pentru munca”. El a sustinut ca se simtea usor rau, suferind de febra si gripa, pentru a le trata, pentru care, din anumite motive, „i s-au administrat perfuzii timp de doar doua zile”, dupa cum a explicat chiar Kadirov.

Novaya Gazeta subliniaza ca tratarea unei banale raceli cu ajutorul picaturilor a provocat nedumerire in randul multor persoane, care s-a transformat in „suspiciuni persistente” in toamna anului 2019.

In octombrie, Kadirov a disparut din ochii publicului, iar canalele ruse de pe Telegram au relatat ca starea de sanatate a liderului cecen era precara, posibil din cauza otravirii sale.

Pe pagina sa de Instagram, Akhmed Dudaev, un consilier al liderului cecen, a negat prompt ca acesta ar fi fost otravit. El a declarat: „Kadirov este o persoana obisnuita care se poate imbolnavi, poate avea vanatai, poate lua gripa etc.”.

Ziarul a remarcat ca putini oameni au acordat atentie faptului ca Kadirov a slabit mult in 2019. Novaya Gazeta a subliniat ca tocmai pierderea brusca in greutate este primul simptom al necrozei pancreatice in curs de dezvoltare activa. Aceasta boala este grava: provoaca dureri puternice, este dificil de tratat si are o rata mare de mortalitate.

Se pare ca, din 2019, Kadirov a fost supus unor proceduri regulate, inclusiv chirurgicale, la Spitalul Clinic Central al Administratiei Prezidentiale Ruse, cel putin de doua ori pe an.

Starea de sanatate a lui Kadirov a inceput sa se deterioreze brusc in primavara anului 2022.

„Chiar si cel mai neatent observator nu ar fi putut sa nu observe cum, ca urmare a insuficientei renale si a stagnarii fluidelor in plamani (consecintele bolii de baza), Kadirov crescuse in dimensiuni de 1,5 ori. Forma abdomenului sau a capatat toate semnele unei ascitei pancreatogene; a dezvoltat o ingrozitoare lipsa de aer, avea dificultati de vorbire, mergea incet si se imbraca prea calduros pentru climatul cecen”, precizeaza ziarul.

In acea perioada, Kadirov a disparut din spatiul public in cele mai nepotrivite momente. Ziarul a precizat ca Ramazan Kadirov a fost internat la terapie intensiva in septembrie.

Sursele Novaya Gazeta spun ca liderul cecen fusese internat in spital cu insuficienta pulmonara acuta, care s-a dezvoltat in urma unei supradoze de tranchilizant Dormicum. Acest sedativ puternic este utilizat in mod obisnuit pentru a calma pacientii inainte de o interventie chirurgicala. Kadirov l-ar fi luat pentru ca suferea de dureri puternice, insomnie si anxietate crescuta.

In scopul stabilizarii functiei sale respiratorii, Kadirov a fost conectat la un ventilator si a fost pus intr-un somn indus medical sau, cu alte cuvinte, intr-o „coma indusa medical”.

Ziarul a precizat ca Ramzan Kadirov a fost supus unei scanari RMN a creierului in septembrie anul trecut, care a aratat ca boala il afecta grav.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: