Kadirov si-a gasit nasul. ISIS a lovit in capitala Ceceniei, islamistii radicali anunta un „razboi sfant” contra regimului – Video

externe

Liderul cecen Ramzan Kadirov a anuntat luni ca un ofiter de politie rutiera a fost atacat cu un cutit in centrul orasului Groznii. Atacatorul, despre care se presupune ca a actionat in numele ISIS, a fost ulterior lichidat.

„Politistul a iesit din masina pentru a merge la rugaciune intr-o moschee, insa spirit rau i-a provocat rani fatale. Criminalul a fost impuscat in timp ce incerca sa fuga de la locul faptei cu o arma de serviciu”, a scris Kadirov pe canalul sau Telegram.

Atacatorul este Movsar Zakriyev, in varsta de 19 ani, anunta Baza pe Telegram. Conform publicatiei, Zakriyev a cumparat in prealabil un cutit de vanatoare si a mers intentionat la moschee in aceasta dimineata. In jurul orei 11 a.m. a observat un locotenent din politia rutiera, Djabrail Jamalov, care a mers singur acolo pentru a se ruga. Movsar l-a injunghiat pe politist, i-a luat arma de serviciu si a fugit in strada.

La iesirea din moschee, Zakriev a vazut alti doi politisti si a deschis focul asupra lor, dar nu a nimerit niciunul dintre ei. Impuscaturile au fost observate in cele din urma de doi ofiteri ai Serviciului Federal de Penitenciare si ai Rosgvardia, care treceau pe acolo in haine civile de la serviciu. Unul dintre ei a reusit sa se orienteze, a verificat masina politiei rutiere care fusese lasata in urma si a gasit acolo un pistol mitraliera.

Atacatorul a publicat un material audio inainte de atac, in care ii incita pe alti musulmani sa lanseze atacuri de tip „lup singuratic” impotriva dusmanilor Statului Islamic. El a vorbit un „razboi sfant” impotriva apostatilor.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Mai mult despre: ,

Comentarii: