Karatisti iranieni, unde dai si unde crapa. Cum o demonstratie propagandistica a fortelor iraniene se sfarseste prost – Video

externe

Video viral in care o demonstratie de forta a unor luptatori iranieni se sfarseste in ridicol.

Trei luptatori pe o scena in Iran vor sa arate publicului cat sunt de tari. Unul se pregateste sa il loveasca pe un altul cu un par zona abdomenului, in timp ce al treilea supravegheaza. Demonstratia a inceput prost, primul luptator impiedicandu-se cu parul de bannerul din spate. Intr-un final reuseste sa il loveasca pe al doilea, insa parul se rupe si o bucata zboara exact catre zona intima a celui de-al treilea luptator. Acesta se apleaca imediat, cuprins de mari dureri, in timp ce primii doi se felicita in aplauzele publicului.

Fortele Armate iraniene sunt compuse din doua organizatii militare paralele: Artesh sau Armata regulata, formata cu mult timp inainte de Revolutia iraniana (Revolutia islamica – 1979) cu atributii in asigurarea apararii tarii impotriva amenintarilor externe si Corpul Garzii Revolutionare Islamice (CGRI) format prin consolidarea diverselor militii care s-au format in timpul revolutiei intr-o singura forta loiala noului regim si care raspunde de protectia si apararea regimului si sistemului sau de guvernare islamic de orice amenintare, interna sau externa. In plus, Fortele nationale de Politie si Fortele de ordine sunt si ele incluse in Fortele Armate iraniene. La toate acestea se adauga rezervistii organizatiei paramilitare Basij (450.000 membri) care se subordoneaza CGRI.

Accesul preferential la resurse al CGRI (la un numar de personal activ sensibil mai mic i se aloca 29% din bugetul bugetul apararii fata de doar 12% alocat pentru Artesh), suprapunerile intre roluri, responsabilitati si misiuni, precum si competitia in a influenta elementele decizionale ale regimului intretin tensiuni intre cele doua componente principale ale Fortelor Armate iraniene, Artesh (420.000 militari activi) si CGRI (190.000 militari activi), scrie Monitorul Apararii.

Artesh se compune din Fortele terestre, Fortele navale, Fortele aeriene si Fortele de aparare antiaeriana, iar CGRI din Fortele terestre, Fortele navale, Fortele aerospatiale, Fortele Qods (capabilitati de executie a operatiilor externe clandestine) si Rezerva Basij.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: