Kelemen Hunor anunta ca si Guvernul Dancila va dura tot sase luni: „Astazi, Romania se confrunta cu momente interesante”

politica

Presedintele UDMR Kelemen Hunor a afirmat vineri ca se pare ca perioada de garantie a unui Guven in Romania este de sase luni, motiv pentru care nu exista niciun proiect dupa care se poate ghida tara, iar despre opozitie a spus ca s-a „destramat” si nu poate propune comunitatii maghiare altceva decat sa nu voteze propunerile Guvernului. In opinia sa, PNL s-a transformat intr-un partid ultra-nationalist si anti-maghiar, despre PMP nu se pot spune ulte lucruri noi, iar in ceea ce priveste USR a declarat ca „putem sa intuim ideologia pe care o reprezinta”.

Conform unui comunicat al UDMR, Kelemen a afirmat, la Forumul Reprezentantilor Maghiari din Bazinul Carpatic, ca se pare ca perioada de garantie a unui Guvern in Romania este acum de sase luni si, in acest sens, este aproape imposibil sa se contureze o politica consecventa.

„Nu exista niciun obiectiv elocvent si niciun proiect dupa care s-ar putea ghida tara”, a aratat presedintele UDMR, referindu-se la situatia politica actuala din Romania.

Kelemen Hunor a sustinut ca opozitia s-a destramat si ca cel mai mare partid de opozitie, Partidul National Liberal (PNL), s-a transformat intr-un partid ultra-nationalist si anti-maghiar, despre Partidul Miscarea Populara (PMP) nu se pot spune multe lucruri noi, cat despre USR, insa, putem sa intuim ideologia pe care o reprezinta.

„Opozitia de astazi nu poate propune comunitatii maghiare altceva decat sa nu voteze propunerile Guvernului”, a precizat presedintele UDMR, Kelemen Hunor.

„Astazi, Romania se confrunta cu momente interesante, iar UDMR considera acest lucru o provocare”, a mai spus presedintele Uniunii, adaugand ca, in 2017, Uniunea s-a bazat pe o initiativa la dialog, iar in 2018 incearca sa actioneze in aceeasi maniera.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: