Kelemen Hunor ataca violent DNA dupa condamnarea unui important politician UDMR: „Indiferent ce crede procurorul, judecatorul, ea ramane liderul comunitatii noastre”

politica

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, reactioneaza violent dupa condamnarea la inchisoare cu executare a fostului viceprimar al Clujului, Anna Horvath.

„Procuratura s-a bazat pe probe inventate in cazul Annei Horvath, iar judecatoria nu a procedat corect avand in vedere ca in repetate ori nu a respectat procedurile. In cazul Annei nu justitia, nu legea a hotarat. In aceste 526 de zile s-a desfasurat o ‘crima de caracter’. Putem vorbi de un stat de drept cand un om este condamnat fara nicio proba? Vorbim de stat de drept cand anuntul sentintei este pronuntata in spatele usilor inchise cu jumatate de ora mai devreme decat ora programata? De ce se teme sistemul de justitie? Indiferent ce crede procurorul, judecatorul, Anna ramane liderul comunitatii noastre. Colegii, maghiarii din Cluj-Napoca raman atenti la ce spune ea. De la ea nu poate lua nimeni harnicia si corectitudinea. Credem in nevinovatia ei, credem ca cei de la Curtea Suprema vor decide diferit! Ancsa, nu te lasa, noi nu te lasam singura!”,a postat Hunor pe Facebook.

Fostul viceprimar al municipiului Cluj-Napoca Anna Horvath a fost condamnata, vineri, la doi ani si opt luni de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta si spalare de bani, in acelasi dosar fiind condamnat si omul de afaceri Zsolt Fodor, care a primit o pedeapsa de doi ani si sase luni cu suspendare, pentru cumparare de influenta si spalare de bani.

Curtea de Apel Cluj s-a pronuntat, vineri, in dosarul in care au fost judecati fostul viceprimar al municipiului Cluj-Napoca Anna Horvath si omul de afaceri Zsolt Fodor.

Conform solutiei instantei, care nu este definitiva si poate fi atacata cu apel, Anna Horvath a primit o pedeapsa de doi ani de inchisoare pentru trafic de influenta si o pedeapsa de doi ani de inchisoare pentru spalare de bani. Instanta a constatat concursul de infractiuni si a contopit pedepsele, rezultand pedeapsa cea mai grea de doi ani inchisoare, la care s-a adaugat sporul de 1/3 din pedeapsa de doi ani, inculpata urmand sa execute in final pedeapsa de doi ani si opt luni inchisoare in regim de detentie. Instanta i-a interzis fostului viceprimar, pe o durata de doi ani, exercitarea dreptului de a fi aleasa in autoritatile publice sau orice alte functii publice si i-a confiscat suma de 20.000 lei.

Omul de afaceri afaceri Zsolt Fodor a fost condamnat la un an si sase luni de inchisoare pentru cumparare de influenta si la doi ani de inchisoare pentru comiterea infractiunii de spalare de bani.

Si in cazul sau, s-a constatat concursul de infractiuni, iar pedepsele au fost contopite, rezultand doi ani si sase luni de inchisoare. Totusi, judecatorul a decis sa suspende executarea pedepsei sub supraveghere si a stabilit un termen de supraveghere de trei ani. Omul de afaceri nu va putea fi ales doi ani in functii publice si va presta munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 80 de zile lucratoare.

Viceprimarul din Cluj-Napoca Horvath Anna a fost trimisa in judecata de DNA, in 20 decembrie 2016, pentru trafic de influenta si spalare a banilor, fiind acuzata ca, in perioada februarie-mai 2016, si-a folosit influenta pe langa functionari publici din Primarie pentru ”urgentarea avizarii unor proiecte imobiliare” pentru care omul de afaceri Fodor Zsolt avea interese economice, ea cerand in schimb 60 de abonamente la doua festivaluri de muzica pentru voluntarii care o sprijineau in campania electorala pentru alegerile locale.

Pe 21 martie 2017, Horvath Anna a demisionat din functia de viceprimar.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: