Kelemen Hunor, disperat ca vin alegeri in doua tururi: „UDMR va pierde 20% din numarul primarilor”

politica

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sambata ca partidul prefera alegerea primarilor intr-un singur tur de scrutin, pentru ca in cazul a doua tururi, ar putea sa piarda 20% dintre primari.

Hunor a sous ca UDMR prefera alegerea primarilor intr-un singur tur de scrutin, pentru ca in cazul a doua tururi, ar putea sa piarda 20% dintre primari.

„Greul de acum vine, pentru ca in acest an vom alege primari si reprezentanti locali, ceea ce inseamna ca bunastarea, dezvoltarea in localitati va fi asigurata si gestionata de noii primari si consilieri alesi. (…) Urmeaza alegeri parlamentare si va trebui sa reiteram rezultatul din 2016, trebuie sa asiguram reprezentare proportionala si sper ca puterea Parlamentului va creste si ca va insemna mult mai mult decat a insemnat in ultimii 3-4 ani, va insemna mult mai mult decat un simplu loc al discutiilor sterile”, a spus Kelemen Hunor, la Cluj, la Consiliul Reprezentantilor Uniunii (CRU), citat de Agerpres.

Liderul UDMR a adaugat ca, in cazul in care vor fi alegeri parlamentare anticipate, acestea ar trebui sa fie organizate inainte de alegerile locale.

La inceputul CRU a fost acordata distinctia „Bradul de Argint” unui numar de 24 de personalitati maghiare, iar in cursul serii, la Teatrul Maghiar din Cluj-Napoca, va avea loc o manifestare festiva cu ocazia aniversarii a 30 de ani de la infiintarea UDMR.

In cadrul sedintei CRU va fi ales presedintele acestui for si vor fi stabilite criteriile pentru desemnarea candidatilor UDMR la alegerile locale.

Actualul presedintele al CRU este Rozalia Biro, care va candida pentru un nou mandat.

Mai mult despre: ,

Comentarii: