Kelemen Hunor il ataca din nou violent pe Iohannis: „Idiotenie, a facut declaratii inacceptabile”. Inca asteapta scuze

politica

Presedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat, sambata, intr-un interviu pentru Agerpres ca inca mai asteapta „scuze” de la presedintele Iohannis pentru „idiotenia”cu „furatul Ardealului”.

„Nu, nu am avut nicio discutie din martie. Ultima data am vorbit cu seful statului in luna martie. Acele declaratii erau inacceptabile, fiindca nu aveau nicio acoperire cu ‘furatul Ardealului’. Cum spunea un clasic in viata: ‘Idiotenie’. Cel care spune asa ceva nu are dreptate, minte, manipuleaza. Si a fost si ramane in continuare o problema, fiindca a venit de la acest nivel.

A luat in batjocura limba maghiara, ceea ce iar este inacceptabil. Ne-a facut pe noi, intr-un fel, dusmanii Romaniei, ceea ce nu suntem. Nu vrem sa furam Ardealul, nu vrem sa facem rau nimanui si, sigur, a aruncat aceasta samanta a urii intr-o perioada cand nu era nevoie de asa ceva, fiindca lumea era si este preocupata de altele. Pana la urma, vrei sa atragi atentia de la rezultatele ‘minunate’ ale ‘guvernului tau’, pot sa inteleg, dar nu cu astfel de chestiuni. Nu poti ca presedinte al Romaniei, care esti la varful ierarhiei statului si, dincolo de acest lucru, ai si informatii daca se intampla ceva, esti tu responsabil, si nu poti sa faci doar o lupta politica din astfel de teme. Si s-a demonstrat ca nu existau nici informatii, nu a existat nici macar o astfel de intentie. Nu poti sa faci o astfel de declaratie. N-am avut nicio discutie cu presedintele Iohannis din martie. Si nici scuze n-am auzit”, a declarat Hunor.

Pe 29 aprilie, presedintele Iohannis a avut o iesire dura la adresa PSD si UDMR dupa ce proiectul de lege privind autonomia Tinutului Secuiesc a fost adoptat tacit de Camera Deputatilor.

„Jo napot kivanok, PSD. Este incredibil, dragi romani, ce se intampla in Parlamentul Romaniei. PSD a ajutat UDMR sa treaca prin Camera Deputatilor o lege prin care da autonomie larga Tinutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD. Este incredibil ce intelegeri se fac in Parlamentul Romaniei. In timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autoritati ne luptam pentru vietile romanilor, ne luptam ca sa scapam de aceasta pandemie, marele PSD se lupta in birourile secrete din Parlament ca sa dea Ardealul ungurilor. Jo napot, Ciolacu. Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, in schimbul acestei intelegeri?”, a spus seful statului intr-o declaratie sustinuta la Palatul Cotroceni.

El a atras atentia romanilor ca aceasta inseamna o „majoritate toxica pesedista”.

„De aceea, dragii mei, se intelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale natiunii sa fie hotarate de PSD. Eu nu mai vreau ca aceasta majoritate toxica pesedista sa hotarasca impotriva Romaniei si impotriva romanilor. Este inadmisibil asa ceva si pana cand sunt eu presedintele Romaniei o astfel de lege nu va exista”, a conchis Iohannis.

Camera Deputatilor a adoptat tacit proiectul privind Statutul de autonomie al Tinutului Secuiesc. Ca urmare a faptului ca termenul de dezbatere si vot a fost depasit in Camera Deputatilor, iar acest for a constatat adoptarea tacita a proiectului in sedinta din 23 aprilie, propunerea legislativa a trecut in forma depusa de initiatori – deputatii UDMR Kulcsar-Terza Jozsef-Gyorgy si Biro Zsolt-Istvan. Raportul Comisiei pentru administratie a fost de respingere.

Proiectul prevedea ca „Tinutul Secuiesc” sa devina regiune autonoma cu personalitate juridica.

Mai mult despre: ,

Comentarii: