Kelemen Hunor sprijina gardul Ungariei cu Romania: „Nu trebuie sa ne isterizam”

news

Kelemen Hunor, presedintele UDMR, sustine ca gardul care va fi instalat de Ungaria la granita cu Romania nu desparte aceste tari, ci este o solutie individuala care ajuta si statul roman prin faptul ca impinge traseul migrantilor catre Croatia si Slovenia.

”Nu vreau sa comentez rafuiala inutila mai ales pe un subiect care nu ar trebui sa fie in acesti termeni intre doua state. Daca ne-am trezi noi, Romania, cu 45.000 de imigranti la usa de la o zi la alta, pun si eu intrebarea cat de mult suntem pregatiti. Din acest punct de vedere, cred ca mai multa reticenta si mai mult echilibru ar trebui. Nu comentez cine ce declara, cine se trezeste mai mult sau mai putin, eu consider ca nu este un subiect sau o tema care merita si care ar trebui sa duca la astfel de declaratii indiferent din ce parte. Pentru mine e un subiect de rafuiala”, a spus Kelemen Hunor u privire la ridicarea de catre partea ungara a unui gard la granita cu Romania.

El a adaugat ca trebuie o abordare calma, scrie realitatea.net.

”Trebuie o abordare mai calma si nu trebuie sa ne isterizam. In principiu, gardul si tot ce inseamna gard simbolistic nu are o conotatie pozitiva in aceasta regiune, nu numai pentru noi, pentru nimeni din fostul bloc comunist, dar nu poti sa nu tii cont de contextul actual. Acesta gard nu desparte Romania de Ungaria, nu este impotriva romanilor, nu este impotriva ungurilor, nu este impotriva cetatenilor europeni. Noi nici pana acum nu am circulat prin granita verde clandestin si nici in continuare nu vom circula. Cei cu cetatenie europenana vor circula asa cum au circulat si pana acum, nu vor impiedica libertatea de circulatie cu acest gard. Acest gard de fapt incearca sa opreasca un val de migranti care intra ilegal intr-un stat european si cam atat. Este o solutie individuala, care arata ca Uniunea Europeana nu are strategie, nu este pregatita si a fost luata absolut pe neasteptate de acel val de miganti”, a afirmat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a mai spus ca aceasta solutie nu va rezolva problema pe termen lung, dar ar ajuta si tara noastra pentru ca ar impinge valul de migranti catre Serbia si Croatia.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: