Kelemen, limbaj dublu. I-a cerut ambasadorului Germaniei incetarea MCV insa nu vrea sa renunte la Sectia Speciala

politica

Vicepremierul Kelemen Hunor, liderul UDMR, afirma ca i-a solicitat, vineri, ambasadorului Germaniei la Bucuresti sa sprijine aderarea Romaniei la Schengen si incetarea Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV).

„Vineri m-am intalnit cu ambasadorul Germaniei la Bucuresti, dr. Peer Gebauer. In primul rand i-am cerut sa sprijine aderarea Romaniei la spatiul Schengen si incetarea Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV)”, scrie presedintele UDMR pe Facebook.

El a argumentat ca Romania a indeplinit toate conditiile, prin urmare, din punct de vedere economic, este „o pierdere uriasa”, dar nici din punct de vedere „moral” nu se justifica amanarea aderarii.

„I-am spus domnului ambasador ca marea coalitie s-a angajat sa puna in practica reformele incluse in programul de guvernare, inclusiv protejarea minoritatilor nationale, deci si a drepturilor comunitatii maghiare – toate sunt parte a programului de guvernare”, adauga Kelemen Hunor.

Insa incetarea MCV este conditionata de desfiinatrea Sectiei Speciale. UDMR s-a opus puternic desfiintarii Sectiei Speciale, inventand o multime de pretexte si solicitand „garantii” pentru magistrati. Argumentele UDMR au fost preluate apoi de PSD. Coalitia PSD-PNL-UDMR a decis sa desfiinteze Sectia Speciala pana in luna martie, insa vor infiinta o alta institutie similara in locul acesteia.

Mai mult despre:

Comentarii: