Kiev Post: „Foarte probabil, fortele Ucrainei au capturat un general al Rusiei”. Individul ar fi incercat sa scape purtand o uniforma de locotenent-colonel

externe

Soldatii ucraineni care au ajuns in orasul Balakiya, din regiunea Harkov, au capturat probabil un general rus de rang inalt, responsabil de jumatate din fortele desfasurate in Ucraina de catre Kremlin, anunta Kiev Post.

Imagini cu un prizonier care seamana foarte mult cu generalul-locotenent Andrei Sicevoi, comandantul Grupului de Forte Vest al Federatiei Ruse (RF), au aparut pe retelele de socializare ucrainene si apoi pe platformele de stiri independente.

O inregistrare video difuzata pe scara larga arata un ofiter al Rusiei legat, cu trasaturi faciale care aduc foarte mult cu fotografiile oficiale ale lui Sicevoi, care este interogat de soldatii Fortelor Armate Ucrainene (UAF). Pana in seara zilei de joi, 8 septembrie, surse independente de stiri ucrainene raportau capturarea lui Sicevoi ca fiind probabila, dar nu confirmata.

Barbatul ingenuncheat este prezentat purtand o uniforma de camuflaj standard a armatei ruse si rangul de locotenent-colonel, fara alte insemne. El sangereaza de la o taietura pe frunte si nu raspunde la intrebarile soldatilor UAF.

In cazul in care generalul Sicevoi s-ar afla in mainile fortelor Ucrainei, el ar deveni ofiterul rus de cel mai inalt rang care a devenit prizonier de razboi dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial.

Comentarii: