Kievul a fost atacat cu drone iraniene, luni dimineata. Numeroase filmari si fotografii, insa Iranul neaga ca a trimis armament in ajutorul Rusiei – Video

externe

drona

Capitala ucraineana Kiev a fost lovita de cel putin patru explozii, iar un consilier prezidential a dat vina pe „drone kamikaze” trimise de Rusia.

„Aceasta arata disperarea lor”, a declarat Andri Yermak, seful de cabinet al presedintelui ucrainean Zelenski.

Primarul Vitalii Klitschko a declarat ca au fost avariate cladiri rezidentiale din zona centrala Shevchenkivskiy.

In urma cu o saptamana, capitala a fost lovita de rachete rusesti la ora de varf, parte a unor atacuri la nivel national care s-au soldat cu 19 morti.

Atacurile din aceasta dimineata au fost lansate de drone – zumzetul slab al acestor arme lente devine familiar in intreaga tara, anunta BBC.

Exploziile de luni au inceput in jurul orei locale 06:30 (03:30 GMT) si au fost cel putin cinci in total. Cea mai recenta a avut loc in jurul orei locale 08:10.

Doua dintre ele au avut loc in apropierea centrului orasului, iar sirenele si alarmele masinilor au fost auzite in toata zona.

Primaria spune ca au fost lovite cladiri rezidentiale si nerezidentiale. Oficialii feroviari spun ca au fost observate explozii in apropierea garii principale din Kiev.

Un jurnalist Reuters a relatat ca a vazut fragmente dintr-o drona folosita in atac pe care era scris „Pentru Belgorod”. Kremlinul a acuzat duminica Ucraina ca a lansat un atac cu rachete asupra orasului Belgorod, insa Ucraina a negat atacul.

In ciuda avertismentelor, strazile sunt departe de a fi pustii in Kiev. Intre primul si al doilea set de lovituri, o multime de oameni pareau sa-si vada de treburile lor de luni dimineata.

Yermak a descris atacurile kamikaze ca fiind „chinurile de moarte ale Rusiei” si a spus ca Ucraina are nevoie de mai multe sisteme de aparare aeriana „cat mai curand posibil”.

Presedintele Zelenski a acuzat anterior Rusia ca foloseste drone de fabricatie iraniana – Iranul neaga furnizarea acestora, in timp ce Rusia nu a facut niciun comentariu.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: