Kievul anunta ca nu renunta la Bahmut. General: „Apararea Bahmutului in continuare se explica printr-o necesitate militara”

externe

Comandantul fortelor terestre ucrainene a declarat luni ca trupele sale continua sa respinga atacurile puternice ale trupelor rusesti asupra orasului Bahmut din estul Ucrainei si ca apararea acestuia constituie o „necesitate militara”, relateaza Reuters, citata de Agerpres.

Potrivit armatei ucrainene, general-colonelul Oleksandr Sirski a facut aceasta declaratie in timpul unei vizite pe linia frontului din estul Ucrainei pentru a rezolva „aspecte problematice care impiedica executarea eficienta a sarcinilor de lupta” si a luat „decizii operationale menite sa consolideze capacitatile noastre de descurajare si de a provoca daune inamicului”.

Armata nu a oferit detalii si nici nu a precizat cand a avut loc vizita, dar comentariile lui Sirski subliniaza intentia Ucrainei de a continua lupta la Bahmut, in pofida numarului mare de morti de acolo.

‘Cea mai intensa faza a bataliei pentru Bahmut continua. Situatia este constant dificila. Inamicul sufera pierderi semnificative in resurse umane, arme si echipamente militare, dar continua sa desfasoare actiuni ofensive’, a spus el.

Laudand rezistenta fortelor ucrainene in „conditii extrem de dificile”, generalul Sirski a afirmat: „Apararea Bahmutului in continuare se explica printr-o necesitate militara. Calculam toate optiunile posibile pentru evolutia evenimentelor si vom reactiona in mod adecvat la situatia actuala”.

Presedintele Volodimir Zelenski a vizitat de asemenea zona de operatiuni de langa Bahmut saptamana trecuta si a inmanat medalii si decoratii unor militari care lupta aici, intr-un efort de ridicare a moralului, in timp ce Ucraina se pregateste pentru o posibila contraofensiva dupa 13 luni de razboi.

Comandantul-sef al armatei ucrainene, generalul Valeri Zalujnii a declarat sambata ca situatia este in curs de „stabilizare” in jurul Bahmut.

Moscova vede capturarea orasului ca fiind vitala pentru finalizarea cuceririi regiunii industriale Donbas din estul Ucrainei, unul dintre principalele sale obiective de razboi.

Amintind de Primul Razboi Mondial, batalia s-a purtat din transee cu lovituri necrutatoare de artilerie si rachete pe un camp de lupta puternic minat, descris ca o „masina de tocat carne” de catre comandanti din ambele tabere.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: