externe

Kievul anunta oficial ca ia la tinta podul Crimeii: „Trebuie distrus, este o structura ilegala, Ucraina nu si-a dat acordul pentru constructia sa”

Ucraina a amenintat miercuri cu distrugerea podului de peste stramtoarea Kerci, construit cu mari cheltuieli de Moscova pentru a conecta Rusia la peninsula anexata Crimeea, unde au avut loc mai multe explozii la baze militare rusesti, relateaza AFP, citata de Agerpres.

„Acest pod este o structura ilegala si Ucraina nu si-a dat acordul pentru constructia sa. El aduce un prejudiciu ecologiei peninsulei si deci trebuie distrus. Putin conteaza cum: voluntar sau nu”, a postat pe Telegram consilierul presedintelui Ucrainei, Mihailo Podoliak.

Podul de la Kerci, care a fost inaugurat de presedintele rus Vladimir Putin in mai 2018, a fost un santier colosal si costisitor de doi ani pentru a construi 19 kilometri care sa lege Rusia continentala de Crimeea si sa dezenclavizeze peninsula la patru ani dupa anexarea sa de catre Moscova.

Aceasta amenintare voalata a lui Mihailo Podoliak intervine dupa o serie de explozii produse in Crimeea, pe care Rusia o utilizeaza ca baza logistica pentru invazia sa in Ucraina lansata la 24 februarie.

Marti, un atac a vizat un depozit de munitie de la o baza militara situata in apropiere de Djankoi, in nordul Crimeei, Moscova evocand un „act de sabotaj” fara ca totusi sa-i desemneze pe cei responsabili.

Cu o saptamana inainte s-au produs explozii pe aerodromul militar de la Saki, in vestul peninsulei, soldate cu un mort si mai multi raniti.

Chiar daca Ucraina nu si-a asumat responsabilitatea in aceste atacuri, oficiali ai statului ucrainean nu au ratat prilejul de a ironiza armata rusa, sugerand ca aceste incidente au fost provocate de tigari stinse prost si de slaba respectare a normelor antiincendiu.

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a dat asigurari ca Kievul „nu va renunta niciodata” la intentia sa de a recuceri Crimeea de la Rusia.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: pod crimeea

Recent Posts

Fostul lider liberal Theodor Stolojan il vede pe Nicolae Ciuca „mai calificat pentru functia de presedinte decat Geoana, care este un birocrat”

Fostul lider liberal Theodor Stolojan a declarat, vineri la Digi24 ca in cazul in care…

13 minute ago

Actiuni de intimidare ale Chinei in jurul Taiwanului. Avioane militare chineze „patruleaza” in jurul insulei.

21 de avioane militare chineze au fost detectate in jurul Insulei Taiwan incepand cu ora…

18 minute ago

Noi evacuari in Indonezia in urma eruptiilor vulcanului Ruang. A fost emisa alerta de tsunami

Peste 2.100 de oameni care locuiesc in apropierea vulcanului Ruang de pe insula indoneziana Sulawesi…

20 de minute ago

Barbatul care si-a dat foc in fata tribunalului unde se judeca procesul lui Trump era un adept fanatic al teoriilor conspiratiei sustinute si de fostul presedinte – VIDEO

Un barbat si-a dat foc in fata tribunalului din Manhattan unde avea procesul fostului presedinte…

28 de minute ago

Socant: cetateanul american care luptase de partea separatistilor pro-rusi din Donetk ar fi fost violat de acestia inainte de a fi ucis

Z-bloggerul american Russell Bentley (indicativul Texas), in varsta de 64 de ani, care a fost…

43 de minute ago

Colectia de ceasuri a legendarului pilot de Formula 1 Michael Schumacher este scoasa la licitatie

Opt dintre ceasurile de lux personalizate ale lui Michael Schumacher sunt scoase la licitatie si…

43 de minute ago