Kievul cere „demilitarizarea” partii europene a Rusiei: „Conditie pentru dialogul privind restabilirea relatiilor dintre lumea civilizata si Rusia”

externe

Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al Apararii, anunta ca singura modalitate de reluare a dialogului dintre Occident si Rusia ar putea fi demilitarizarea partii europene a statului agresor.

Reznikov a explicat, azi, ca cele mai recente lovituri cu rachete ale rusilor asupra oraselor ucrainene au fost efectuate din Marea Caspica, Marea Neagra si din spatiul aerian al Belarusului, care se preface ca nu este parte in conflictul militar. Potrivit lui Reznikov, aceasta este o amenintare strategica la adresa securitatii intregului continent european.

Prin urmare, raspunsul rapid al partenerilor occidentali ar trebui sa fie acela de a furniza Ucrainei sisteme moderne de aparare aeriana si antiracheta. Potrivit lui Reznikov, acest lucru va crea o frontiera de securitate suplimentara de 500-1.000 km pentru alte tari NATO.

In plus, potrivit ministrului, regimul de sanctiuni trebuie sa fie inasprit, astfel incat Rusia sa nu aiba posibilitatea de a produce arme de inalta tehnologie, inclusiv rachete de croaziera. Reznikov a adaugat ca multe dintre componentele rachetelor rusesti sunt fabricate in statele membre NATO.

El a prezentat viziunea sa asupra masurilor pe termen lung pentru a asigura pacea pe continent.

„Raspunsul pe termen lung este la fel de evident – conditia pentru dialogul privind restabilirea relatiilor dintre lumea civilizata si Rusia ar trebui sa fie demilitarizarea cel putin a partii europene a statului terorist. Profunzimea si parametrii demilitarizarii ar trebui sa fie stabiliti de experti”, a aratat Reznikov, citat de Pravda Ucraina.

Presedintele american Joe Biden a considerat duminica, in Germania, ca noile bombardamente asupra unui cartier al capitalei ucrainene Kiev, langa o fabrica de arme deja lovita in ultimele saptamani, inseamna „inca o barbarie”, informeaza France Presse si Reuters.

„Este inca o barbarie a lor”, a spus el, referindu-se la rusi, in timp ce participa pana marti la summitul G7, grupul celor sapte bogate democratii, la Elmau, in Alpii bavarezi (sud-estul Germaniei).

Comentarii: