Kievul confirma victoriile din Herson, in sudul tarii. Zelenski prezinta detalii: „Am primit rapoarte bune”

externe

Un consilier al presedintelui Volodimir Zelenski a postat duminica pe Facebook o poza cu soldati ucraineni care ridica steagul intr-o localitate despre care mentioneaza ca se afla intr-o regiune din sudul tarii, pe care Kievul o vizeaza intr-o noua contraofensiva, transmite Reuters.

„Visokopillea. Regiunea Herson. Ucraina. Astazi”, a scris Kirilo Timosenko, adjunct al sefului biroului presedintelui, intr-o postare pe Facebook alaturi de o fotografie cu trei soldati pe acoperisuri, unul dintre ei fixand un steag ucrainean pe un stalp.

Citeste si: Victorie a Ucrainei, inca un oras a fost recucerit in sud. Soldatii au inaltat din nou drapelul Ucrainei pe acoperisul spitalului – Video

Recucerirea acestei localitati ar marca un castig teritorial tangibil intr-o contraofensiva care a inceput saptamana trecuta si care vizeaza sudul tarii. Un obiectiv major al noului efort militar este regiunea Herson, capturata de fortele ruse la inceputul conflictului. Herson este situat chiar la nord de peninsula Crimeea.

In discursul sau video de duminica noaptea, presedintele Volodimir Zelenski a declarat ca fortele sale au preluat controlul asupra a doua asezari din sud si asupra unei asezari si a unui teritoriu in estul tarii. Presedintele Zelenski nu a oferite mai multe detalii, mentionand doar ca a primit „rapoarte bune” la o intalnire avuta duminica cu comandantii militari si cu seful serviciilor de informatii.

Seful statului a multumit fortelor ucrainene pentru eliberarea unei asezari in regiunea Donetk, preluarea controlului asupra „unor inaltimi” intr-o zona de est in directia Lisichansk-Siversk si eliberarea a doua asezari in sud.

Mai mult despre:

Comentarii: