Kievul simplifica, de Ziua Copilului, procedura de adoptie: 17.000 de orfani din Ucraina asteapta o familie

externe

Ucraina simplifica procedura de adoptie a copiilor ucraineni printr-un ”proces digital rapid”, au anuntat, miercuri, Ministerul ucrainean al Politicii Sociale si Ministerul Transformarii Digitale.

Aproximativ 17.000 de copii din Ucraina asteapta sa fie adoptati, a declarat, ministrul adjunct al politicii sociale al Ucrainei Kostiantin Kosielenko.

El a mentionat ca exista de ”cateva ori mai putini parinti potentiali adoptivi. Unul dintre motive este ca procedura de adoptie este foarte complicata”, potrivit News.ro.

Oficialul ucrainean a subliniat ca vor ”implementa un proces digital rapid”, care va include doar cinci minute in care sa fie depusa cererea pentru ”consultare initiala”.

O cerere initiala de adoptie poate fi depusa prin portalul Diia incepand de miercuri, iar cererile de adoptie vor putea fi depuse online din august, a adaugat Kosielenko.

Aproximativ 6.506 copii din orfelinate au fost stramutati in interiorul tarii din cauza conflictului in curs, inclusiv 4.228 care au fost relocati in strainatate, potrivit unui comunicat al Ministerului Politicii Sociale.

Mai putin de jumatate dintre orfelinatele din tara au transportat copii in strainatate sau in alta parte a tarii. Aproximativ 1.750 de familii adoptive au fost stramutate in interiorul tarii pe fondul razboiul.

Razboiul a avut un impact devastator asupra copiilor ucraineni.

Procuratura Generala a Ucrainei a anuntat, miercuri, de Ziua Copilului, ca cel putin 243 de copii au murit si alti 446 au fost raniti in Ucraina de la inceputul invaziei ruse pe 24 februarie.

In plus, UNICEF a precizat ca vietile ale milioane de tineri au fost ”zdruncinate” de conflict. Trei milioane de copii ucraineni au nevoie de asistenta umanitara in interiorul tarii, iar peste 2,2 milioane de copii in tarile care gazduiesc refugiati.

Razboiul a avut ”consecinte devastatoare pentru copii la o scara si o viteza nemaivazute de la al Doilea Razboi Mondial”, a adaugat UNICEF.

Aproape doua treimi dintre copii au fost stramutati in interiorul tarii din cauza conflictului, a mai mentionat UNICEF.

Comentarii: