externe

Kievul vrea sa termine „faza activa” a razboiului cu Rusia inainte de venirea iernii. Recucerirea regiunii Herson, misiune primordiala

Este vital sa terminam faza activa a razboiului cu Rusia inainte de venirea iernii, intrucat persista riscurile de atac din partea agresorului rus asupra infrastructurii de alimentare cu energie si agent termic in Ucraina, a declarat miercuri seara seful cancelariei prezidentiale de la Kiev, Andrii Iermak, citat de Interfax-Ukraina si DPA, informeaza Agerpres.

Armata rusa ataca deja astfel de infrastructuri, a indicat Iermak: ‘Acesta este unul dintre motivele pentru care vrem sa luam masuri maxime pentru a pune capat fazei active a razboiului pana la sfarsitul toamnei’. Razboiul declansat de Rusia in Ucraina dureaza deja de sase luni, noteaza DPA.

Armata ucraineana face tot posibilul pentru a recuceri teritoriul ocupat de rusi, a subliniat el, avertizand ca atat timp cat trupele ruse isi consolideaza mai mult pozitiile pe teritoriul Ucrainei, cu atat devine mai dificil de realizat acest obiectiv.

Rusia, care a declansat o invazie la scara larga in Ucraina la 24 februarie, ocupa aproximativ o cincime din tara vecina, inclusiv Peninsula Crimeea, pe care o anexase deja in 2014. In prezent, nu exista niciun indiciu privind o potentiala solutie negociata.

General-maiorul Dmitri Marcenko din armata ucraineana considera ca faza activa a razboiului in Ucraina se poate incheia inainte de sfarsitul anului prin recucerirea regiunii Herson.

O victorie finala a Fortelor armate ale Ucrainei asupra invadatorilor rusi este posibila nu mai devreme de primavara, noteaza publicatia Slovo i dilo, citand surse ale comandamentului militar ucrainean.

Ministrul ucrainean al apararii, Oleksii Reznikov, declarase intr-un interviu acordat antenei ucrainene a BBC la 15 iulie ca el considera posibil de incheiat razboiul cu Rusia pana la sfarsitul acestui an, cel putin eliberarea teritoriilor ucrainene ocupate de Rusia dupa 24 februarie.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Candidatul republican Mark Robinson, sustinut de Trump pentru postul de guvernator in Carolina de Nord, afirma ca tehnologia de televiziune „vine de la Satana”

In timpul unui discurs tinut in fata membrilor Partidului Republican din Lee County, Florida, Mark…

35 de minute ago

Un jandarm din Bihor, lovit de un individ cu o doza de bere in cap, va primi de la acesta daune morale in valoare de 5.000 de euro

Un barbat din Butani, judetul Bihor, a fost condamnat la inchisoare cu suspendare si la…

O oră ago

Apararea UE este o prioritate chiar si pentru eurosceptici. Rezultatele surprinzatoare ale unui sondaj pan-european

Aproape jumatate dintre europeni sunt de acord ca Bruxelles-ul ar trebui sa isi perfectioneze strategia…

56 de minute ago

Serviciile secrete din Cehia au demascat o retea finantata de Moscova, care descuraja tarile UE sa sprijine Ucraina

Serviciile de informatii cehe au demascat o retea finantata de Moscova care raspandea propaganda rusa…

2 ore ago

Gheata polara se topeste si schimba rotatia Pamantului: „Timpul insusi va fi afectat”

Intr-o zi, in urmatorii doi ani, toti locuitorii lumii vor pierde o secunda din timpul…

O oră ago