Kim cel fara teama isi bate joc de armata Rusiei: „Vor face parada militara cu frigidere furate pe 9 Mai?” – Video

externe

Guvernatorul ucrainean al regiunii Mikolaev, Vitali Kim, a ironizat intr-un video parada militara pe care o vor organiza rusii de 9 mai, intrebandu-se ironic daca o vor organiza cu lucruri furate din teritoriile ucrainene ocupate.

„Le-a spus cineva rusilor ca sarbatorirea unei victorii in timpul unui razboi inseamna ghinion? Nu am nicio idee despre ce vor arata. O parada militara cu frigidere sau coloane de camioane de grau din regiunea Herson. Razboi rusinos…”, a spus Kim.

Guvernatorul ucrainean, care a devenit rapid un fenomen pe retelele de socializare, fiind acum al doilea cel mai popular politician al tarii dupa presedintele Volodimir Zelenski, este cunoscut pentru filmuletele usturatoare in care isi bate joc de rusi. El a devenit si un simbol al curajului si al rezistentei sfidatoare a ucrainenilor. Pe vremea cand orasul Mikolaev era atacat de ucraineni, el le transmitea rusilor: „Predati-va!”.

Kim, care are un tata din comunitatea coreeana din Uniunea Sovietica, i-a infuriat permanent pe rusi, pe care ii numeste „orci”, dupa numele unor creaturi salbatice din basme.

Armata rusa a incercat in mai multe randuri sa-l omoare pe Kim bombardand sediul guvernului regional, dar acesta a supravietuit.

Referirile la frigidere si camioane au o baza reala. Rusii au jefuit teritoriile ucrainene pe care le-au ocupat, furand si trimitand in Rusia aproape orice au gasit. Frigiderele furate au devenit un simbol al comportamentului soldatilor rusi. Ei au incarcat masinile militare cu diverse obiecte, de la saltele la haine si jucarii.

Recent, ei au luat cateva mii de tone de grau din regiunea Herson, pe care le-au trimis in Rusia, crescand astfel riscul declansarii unei crize alimentare in Ucraina.

Comentarii: