Kim Jon Un primeste cadou un cantec in care este descris drept „tata prietenos” si un „mare lider”

externe

vizita, delegatie, nord-coreeana, Iran, Axa Raului, SUA

In Coreea de Nord a fost lansata o noua melodie care il lauda pe liderul Kim Jong Un pentru ca este un „tata prietenos” si un „marel lider”, intr-o miscare care pare sa faca parte dintr-o actiune de propaganda pentru a-i imbunatati pozitia in statul izolat, transmite Reuters.

Videoclipul a fost difuzat de televiziunea centrala coreeana controlata de stat si prezinta nord-coreeni din diferite medii, de la copii pana la soldati si personal medical, care canta exuberant versuri precum: „Sa cantam, Kim Jong Un marele lider” si „Hai sa ne laudam cu Kim Jong Un, un tata prietenos”.

O interpretare live a cantecului acompaniata de o orchestra si urmarita de Kim a fost, de asemenea, difuzata la televiziunea de stat, ca parte a unei ceremonii care sa marcheze finalizarea constructiei a 10.000 de case noi.

Dinastia Kim, care a condus Coreea de Nord de la infiintarea ei dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial, a cautat sa-si intareasca puterea prin crearea unui cult al personalitatii.

Lansarea cantecului intitulat „Tatal prietenos” vine in momentul in care mass-media de stat nord-coreeana a schimbat recent numele dat unei sarbatori publice, determinand speculatii ca mutarea face parte din eforturile de a-i consolida pozitia lui Kim.

In loc sa numeasca sarbatoarea publica anuala care aniverseaza nasterea fondatorului tarii, Kim Il Sung, „Ziua Soarelui”, presa de stat a inceput sa se refere in mare parte la ea drept „Sarbatoarea lunii aprilie”.

Astfel de schimbari ar putea face parte dintr-un efort al lui Kim de a se sprijini pe propriile sale forte, fara sa se bazeze pe predecesorii sai, a declarat un oficial de la Ministerul Unificarii din Coreea de Sud.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: