„Kim Jong-Un a murit”. Traian Basescu anunta decesul dictatorului din Coreea de Nord

news

Fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, s-a declarat convins, duminica seara, ca Kim Jong-Un a de decedat.

„Kim Jong Un a murit. Pana cand structurile militare decid urmasul, ramane incertitudinea. Personal, cred ca militarii s-au saturat, depinde daca au solutie pentru ca in Coreea de Nord, cu o asemenea putere militara, nu e usor sa numesti un urmas. Nu cred ca un stat atat de militarizat cum este Nord Coreea nu are alternative militare. Problema este de frica. Au riscul sa nu reuseasca cei care au alta idee decat urmasul. Or sora lui Kim Jong Un, cu certitudine, la ora asta revendica locul, dar pana nu clarifica, vor lasa incertitudini. Este extrem de greu sa vii cu o femeie sefa peste atatia generali”, a declarat Traian Basescu la Romania TV, duminica seara.

CNN a transmis duminica ca a primit informatii din Coreea de Sud potrivit carora liderul nord-coreean, Kim Jong-un, se simte foarte bine.

Consilierul prezidential pe probleme de politica externa din Coreea de Sud, Moon Chung-in, a spus CNN ca Kim Jong-un „traieste si se simte bine”. „A stat in zona Wonsan din 13 aprilie. Nu s-a detectat pana acum nicio activitate suspecta”, a mai spus oficialul. Kim Jong-un nu a mai fost vazut de la inceputul lunii aprilie .

Mai multe publicatii americane si sud-coreene au dezvaluit marti ca Kim Jong Un se afla intr-o stare grava, in urma unei operatii cardiovasculare, informatii puse la indoiala in cercurile oficiale de la Beijing si Seul.

Presa nord-coreeana a pastrat tacerea asupra acestui subiect.

Trei surse informate au declarat pentru Reuters ca China a trimis in Coreea de Nord o echipa de oficiali insarcinati sa consilieze cu privire la Kim Jong Un, inclusiv experti medicali.

Presa oficiala de la Phenian a scris ultima oara despre deplasarile lui Kim Jong Un a 11 aprilie. Ea nu a scris despre prezenta sa la ceremoniile organizate la 15 aprilie cu ocazia marcarii a 108 ani de la nasterea lui Kim Il Sung, fondatorul regimului si bunicul acestuia, ceea ce alimenteaza speculatiile.

Mai mult despre: ,


Comentarii: