Kim Jong Un: Coreea de Nord urmareste sa detina cea mai puternica forta nucleara din lume

externe

Liderul Kim Jong Un a declarat ca tara sa intentioneaza sa detina cea mai puternica forta nucleara din lume, in timp ce a promovat zeci de ofiteri militari implicati in recenta lansare a celei mai importante rachete balistice din Coreea de Nord, a informat duminica presa de stat nord-coreeana, citata de Reuters.

Anuntul vine dupa ce Kim Jong Un a urmarit lansarea noii rachete balistice intercontinentale Hwasong-17 (ICBM) si s-a angajat, pe 18 noiembrie, sa contracareze amenintarile nucleare ale SUA cu ajutorul armelor nucleare.

Scopul final al Coreei de Nord este sa detina cea mai puternica forta strategica din lume, forta absoluta fara precedent in acest secol, a afirmat Kim Jong Un in ordinul de promovare a ofiterilor, adaugand ca forta nucleare este menita sa protejeze in mod eficient demnitatea si suveranitatea statului si poporului.

El a numit Hwasong-17 „cea mai puternica arma strategica din lume” si a spus ca aceasta demonstreaza hotararea si capacitatea Coreei de Nord de a construi in cele din urma cea mai puternica armata din lume.

Oamenii de stiinta nord-coreeni au facut un „salt inainte in dezvoltarea tehnologiei de montare a focoaselor nucleare pe rachete balistice” si si se asteapta sa extinda si sa consolideze capacitatile de descurajare nucleara ale tarii intr-un ritm extraordinar de rapid, a mai spus Kim Jong Un.

Liderul de la Phenian s-a fotografiat cu oameni de stiinta, ingineri, oficiali militari si alte persoane implicate in organizarea acestor teste.

Potrivit presei de stat, acestia au jurat sa apere „autoritatea absoluta„ a partidului si a lui Kim Jong Un si ca „rachetele noastre vor zbura viguros numai in directia indicata” de liderul nord-coreean.

Capabila sa ajunga pe continentul SUA, lansarea Hwasong-17 a determinat Statele Unite sa ceara o declaratie prezidentiala a Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite care sa traga Coreea de Nord la raspundere pentru testele sale cu rachete, care sunt interzise de rezolutiile Consiliului de Securitate.

Presa de stat a aratat, de asemenea, ca fiica lui Kim Jong Un l-a insotit in timp ce ii trecea in revista pe ofiteri. Prima ei aparitie neasteptata la testul Hwasong-17 a starnit speculatii, analistii politici intrebandu-se daca nu cumva se pregateste trecerea conducerii statului totalitar unei a patra generatii.

„(Racheta) a dovedit clar in fata lumii ca RPDC este o putere nucleara deplina, capabila sa se opuna suprematiei nucleare a imperialistilor americani si si-a demonstrat pe deplin puterea ca cel mai puternic stat ICBM”, a mai spus KCNA.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: