Kim Jong Un isi arata muschii. Coreea de Nord a BOMBARDAT Sudul. Situatie EXPLOZIVA

externe

Armata sud-coreeana a ripostat joi cu zeci de obuze, dupa ce Coreea de Nord a tras un singur foc de artilerie in directia unei localitati sud-coreene de la frontiera, Yeoncheon, anunta Ministerul sud-coreean al Apararii, relateaza AP in pagina electronica.

Ministerul a anuntat intr-un comunicat ca artileria sud-coreeana a bombardat locul de unde s-a tras din Coreea de Nord.

In cursul zilei de joi, agentia de presa sud-coreeana Yonhap a informat, citand surse militare, ca o unitate militara sud-coreeana aflata in zona vestica a granitei intercoreene a fost bombardata de Coreea de Nord. Aceste informatii nu au fost confirmate initial de Ministerul Apararii.

Potrivit AP, alte detalii nu erau disponibile imediat, dar se pare ca nord-coreeni nu au raspuns ripostei sud-coreene.

Aproximativ 80 de locuitori din localitatea sud-coreeana in care a cazut obuzul nord-coreean – Yeoncheon – au fost evacuati in buncare subterane, iar autoritatile au indemnat alti locuitori sa paraseasca zona, a declarat un oficial de la Yeoncheon, cerand protectia anonimatului deoarece nu a fost autorizat sa vorbeasca.

Oficialul din localitate citat de AP a declarat ca nu s-au raportat persoane ranite sau pagube la Yeoncheon.

In orasul vecin de frontiera Paju, autoritatile le-au cerut locuitorilor sa ramana in case, potrivit unor oficiali citati de Mediafax.

Coreea de Nord a amenintat anterior ca va ataca difuzoarele sud-coreene care difuzeaza – pentru prima data dupa 11 ani – mesaje de propaganda impotriva Phenianului peste linia de demarcatie. Phenianul si-a pornit, la randul sau, difuzoarele dinspre Coreea de Sud.

Acest adevarat „razboi” al propagandei de la frontiera a izbucnit dupa ce Seulul a acuzat Phenianul ca a plasat mine de teren de partea sud-coreeana a Zonei Demilitarizate, care au ranit grav doi militari sud-coreeni saptamana trecuta.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: