Kim Jong Un, schiopatand si mult mai slab intr-un documentar nord-coreean: „Si-a dedicat complet propriul corp pentru a realiza visele oamenilor”

externe

Un documentar nord-coreean difuzat marti il arata pe liderul Kim Jong Un schiopatand, in timp ce abordeaza „cele mai grele greutati din istorie” ale tarii, anunta Reuters.

Intitulat „Marele an al victoriei, 2021”, filmul de 110 minute prezinta o serie de realizari de pe parcursul anului, inclusiv in ceea ce priveste dezvoltarea rachetelor, constructiile si eforturile de a invinge pandemia.

Naratorul a laudat in mod repetat astfel de proiecte ca fiind semne ale „victoriei” conduse de Kim, care apare vizibil mai slab, in comparatie cu documentarele anterioare de acest tip folosite de mass-media de stat pentru a crea un cult al personalitatii semidivine in jurul sau.

Filmul nu a detaliat greutatile, dar Coreea de Nord, care este izolata, spre deosebire de Coreea de Sud, bogata si democratica, se confrunta cu o penurie alimentara tot mai mare pe fondul sanctiunilor, secetei si inundatiilor, potrivit agentiilor ONU.

Coreea de Nord nu a confirmat niciun caz de COVID-19, dar si-a inchis granitele. Tara si-a dezvoltat in mod constant sistemele de armament, pe fondul unui impas in ceea ce priveste discutiile care vizeaza dezmembrarea arsenalelor sale nucleare si balistice in schimbul scutirii de sanctiunile ONU si SUA.

La un moment dat in film, Kim a fost vazut cum se chinuie sa coboare pe scari improvizate in timpul unei vizite pe un santier ploios.

„Acest videoclip a aratat latura sa materna, in care si-a dedicat complet propriul corp pentru a realiza visele oamenilor”, a spus naratorul.

Filmul nu s-a referit in mod direct la pierderea in greutate a lui Kim, dar acesta a aparut din ce in ce mai slab in fotografiile recente din mass-media de stat.

In iunie, mass-media de stat a declarat ca nord-coreenii au fost „sfasiati” sa vada un Kim „foarte slab”, dupa ce acesta a reaparut dupa o absenta din ochii publicului de aproape o luna.

Presa internationala, agentiile de informatii si expertii urmaresc indeaproape starea de sanatate a lui Kim, din cauza controlului strans pe care il exercita asupra puterii si a incertitudinii privind planurile de succesiune.

Documentarul l-a aratat, de asemenea, pe Kim privind singur rasaritul soarelui in timp ce calarea un cal alb pe o plaja. Intr-o alta plimbare, el a fost vazut cu oficiali militari, inclusiv Pak Jong Chon, seful Statului Major General al Armatei Populare Coreene, urmat de un clip cu tancuri care efectuau exercitii cu munitie reala.

Filmul a inclus imagini rare ale unui nou zgarie-nori de 80 de etaje si ale unui mare cartier de apartamente, precum si cateva clipuri si imagini de la o expozitie de aparare din octombrie si de la testele anterioare de rachete.

In decembrie, Kim a declarat ca partidul de guvernamant a avut un oarecare succes in punerea in aplicare a unui plan economic pe cinci ani pe care l-a prezentat la inceputul anului trecut, dar a avertizat asupra unei „lupte foarte uriase” in acest an, citand pandemia si dificultatile economice.

Mai mult despre: ,

Comentarii: